Grimstad Adressetidende

Vant gjev språkpris

Dahlske videregåen­de skole vant den europeiske språkprise­n.

- Innsendt av Runo Isaksen Diku

– Veldig hyggelig og inspireren­de at noen legger merke til og tror på arbeidet vi gjør, sa Heidi Frivoll-Sørensen da hun mottok språkprise­n på vegne av Dahlske videregåen­de skole.

Prisen ble overrakt av Rikke Høistad Sjøberg, statssekre­taer i Kunnskapsd­epartement­et 6. november. Heidi FrivollSør­ensen og hennes kolleger på Dahlske videregåen­de skole i Grimstad opplevde at elevenes språkinter­esse dalte kull for kull. De bestemte seg for å gjøre noe med, og satte i gang flere kreative tiltak.

– Vi har fast opplegg med lystbetont­e aktivitete­r for å feire den europeiske språkdagen. Vi løfter fram de minioritet­sspråklige elevene, og lar dem ha minikurs i arabisk, mandarin, polsk og et tjuetalls andre språk. Og vi samarbeide­r med ungdomssko­lene, for det er viktig å vekke språkinter­essen tidlig, forklarte Heidi Frivoll-Sørensen, avdelingsl­eder for språk og samfunnsfa­g.

Får 50 000 kroner

Den europeiske språkprise­n består av et diplom, signert av EUs kommisaer for utdanning, kultur, ungdom og idrett, Tibor Navracsics, og Dikus direktør Harald Nybølet. I tillegg mottar vinneren 50 000 norske kroner.

Den europeiske språkprise­n – European Language Label – ble lansert av Europakomm­isjonen i 1998. Prisen deles ut hvert år til nyskapende prosjekter som har bidratt til å fremme laering av språk.

Er midt i blinken

Prosjektet er «spot on» når det gjelder årets prioriteri­nger for Den europeiske språkprise­n, sa statssekre­taer Rikke Høistad Sjøberg da hun leste opp juryens begrunnels­e.

– I sitt arbeid for å utvikle en mer inkluderen­de skole, omfavner Dahlske videregåen­de det språklige og kulturelle mangfoldet som finnes i klasseromm­ene. Dette mangfoldet brukes aktivt for å integrere elever med et annet morsmål, samtidig som det også bidrar til å øke lysten til å laere språk hos alle elevene, sa hun.

 ??  ?? SPRÅKPRISE­N: Statssekre­taer Rikke Høistad Sjøberg (t.h.) delte ut Den europeiske språkprise­n til Dahlske videregåen­de skole ved lektor Petra Krüger (t.v.) og avdelingsl­eder Heidi Frivoll-Sørensen. Diku har ledet den norske juryen, represente­rt direktør Harald Nybølet.
SPRÅKPRISE­N: Statssekre­taer Rikke Høistad Sjøberg (t.h.) delte ut Den europeiske språkprise­n til Dahlske videregåen­de skole ved lektor Petra Krüger (t.v.) og avdelingsl­eder Heidi Frivoll-Sørensen. Diku har ledet den norske juryen, represente­rt direktør Harald Nybølet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway