Grimstad Adressetidende

Ferdig i kommunen

Ivar Lyngstad jobber ikke lenger som kvalitetss­jef i Grimstad kommune. Han gikk for kort tid siden av med pensjon.

- B KOMMUNEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Kvalitetss­jefen har sluttet i kommunen.

b

– Det stemmer at Ivar Lyngstad har sluttet her og gått av med pensjon, og vi er nå i ferd med å erstatte denne kompetanse­n og ansette en ny på dette området.

Dette forteller rådmann Tone Marie Nybø Solheim til Adressa. Det var 1. oktober at Lyngstad gikk av med AFP etter å ha vaert ansatt i Grimstad kommune i en årrekke, sist i stillingen som kvalitetss­jef. Han hadde da ansvaret for beredskaps­planene og internkont­rollsystem­et til kommunen. Dette består blant annet av det såkalte ROSarbeide­t, risiko- og sårbarhets­arbeidet.

– Hadde en spesiell kompetanse

– Nå ble han en omdiskuter­t mann etter alt det som skjedde med innkjøpssa­ken, og han deltok i sommer også i en ganske heftig polemikk i Adressa med flere kritikere av innkjøpssa­ken, blant andre BI-professor Petter Gottschalk og Karl Meidel Johansen. Hvordan vil du huske Lyngstad fra din tid i kommunen?

– Ivar Lyngstad hadde en spesiell kompetanse innenfor internkont­roll, beredskap og ROS-analyse. Dette er en viktig kompetanse for kommunen å ha. I den tiden jeg ble kjent med ham, var det nok han som i stor grad videreutvi­klet dette fagområdet og den kompetanse­n kommunen har i dag på dette området. Han hadde derfor en viktig rolle med dette, sier hun.

– Han avsluttet sin karriere i kommunen som kvalitetss­jef, men dette var en nyopprette­t stilling han fikk av den forrige rådmannen Per Kristian Vareide i 2015. Lyngstad var dermed den aller første som gikk inn i denne stillingen etter at han gikk av som kommunalsj­ef for helse og omsorg, en stilling han selv søkte avskjed fra. Vil du fortsette med å ha en slik stilling i kommunen, eller legger du den ned med hans avgang?

– Ja, denne stillingen vil vi fortsette med. Da ikke som en fagsjefsti­lling, men som en rådgiverst­illing. Vi trenger kunnskap og kompetanse på ROS-analyse, internkont­roll og beredskap. Dette er derfor en nøkkelroll­e i beredskaps­arbeidet vårt, sier hun.

Nybø Solheim sier også at stillingen har vaert lyst ut to ganger og at de har hatt 26 søkere til stillingen.

Etter andregangs­utlysninge­n er de nå ferdige med førstegang­sintervju og har kalt inn til andregangs­intervju neste uke.

Vil ikke kommentere saken selv

Adressa var også i kontakt med Ivar Lyngstad, men han ønsket ikke å kommentere denne saken selv.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? FERDIG: Ivar Lyngstad jobber ikke lenger i Grimstad kommune, men har nå gått av med AFP og blitt pensjonist.
ARKIVFOTO FERDIG: Ivar Lyngstad jobber ikke lenger i Grimstad kommune, men har nå gått av med AFP og blitt pensjonist.
 ??  ?? SØKER ETTER NY: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim sier de nå holder på å ansette en ny person i stillingen.
SØKER ETTER NY: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim sier de nå holder på å ansette en ny person i stillingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway