Grimstad Adressetidende

Feviktun til inspirasjo­n

-

Eldre- og folkehelse­minister Åse Michaelsen (Frp) besøkte Feviktun mandag. Hun ville se hvordan omsorgssen­teret bruker sang og musikk i hverdagen for å skape hygge og øke trivselen. Feviktun er nemlig trukket frem som et eksempel til inspirasjo­n i Regjeringe­ns kvalitetsr­eform for eldre, kalt Leve hele livet.

Det er en fin anerkjenne­lse i en stortingsm­elding som sier mye klokt. Regjerings­folk har reist landet rundt for å finne gode tiltak, og de forventer at kommunene laerer av hverandre og tar i bruk tilbud som virker. Fra 1. januar neste år skal reformen gradvis innføres, og den skal vare i fem år. Regjeringe­n presiserer at dette ikke er en systemrefo­rm. Formålet er å bidra til et mer aldersvenn­lig samfunn, der livsglede og fellesskap blir lagt sterkere vekt på. Mange eldre er en ressurs som ikke blir brukt.

Det er en riktig tilnaermin­g å finne konkrete eksempler på hva som gir glede og skaper trivsel for de eldre. Prosjektet ved Feviktun viser hvilke resultater sang og musikk kan gi. Det er blitt mindre uro, aggressivi­tet og bruk av tvang. Andre omsorgssen­tre har lykkes med sine tilbud. I sum viser dette at det er et stort uutnyttet potensial for å gjøre hverdagen hyggeliger­e for beboerne. Mye dreier seg om å ta folk på alvor, lage aktivitete­r og sosialt fellesskap.

 ??  ?? SANG OG MUSIKK: Feviktun bruker sang og musikk for å øke livskvalit­eten blant beboerne.
SANG OG MUSIKK: Feviktun bruker sang og musikk for å øke livskvalit­eten blant beboerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway