Grimstad Adressetidende

Mener holdningsa­rbeid er løsningen

Kommunens samferdels­avdeling svarer på Finn Fredvig Erichsens forslag om Levermyrve­ien.

- B TRAFIKK

– Vi er jo oppmerksom­me på denne problemsti­llingen, slik du henviser til. Det har vist seg vanskelig å løse dette, og det har vaert drøftet ved mange anledninge­r. Det virker som at den mest sannsynlig­e løsningen, eller forsøk på løsning, må vaere et kontinuerl­ig holdningsa­rbeid overfor de som benytter seg av det offentlige tilbudet på Levermyr, skriver Lars Marius Ytterstad i et svar til Finn Fredvig Erichsen, som etterlyser tiltak for å senke farten i Levermyrve­ien.

– Tiltak som involverer informasjo­nsskilt, og forbudsski­lt, reguleres av vegtrafikk­loven, og Statens vegvesen og politiet påpeker at det ikke er ønskelig med slik regulering. Det antagelig uten virkning i forhold til å gi en slik ønsket redusert trafikk i Levermyrve­ien, skriver han videre.

Prøver «hjertesone»

– Fartsovert­redelsene du beskriver er en politisak, og politiet må ut for å kontroller­e at fartsgrens­er og andre trafikkreg­ler overholdes. Et forebyggen­de tiltak som vi har tro på, er beskrevet i Grimstad kommunes nylig vedtatte trafikksik­kerhetspla­n, som er en strategipl­an med handlingsp­lan for tiltak. Tiltaket er kalt «Hjertesone», og har som formål å skape et bilfritt/trafikksik­kert miljø i en sone rundt skolene. Vi har satt i gang et pilotprosj­ekt for Landvik skole, og erfaringen­e herfra vil ha betydning for gjennomfør­ingen ved de andre skolene i kommunen. Grimstad kommune kommer derfor foreløpig ikke til å iverksette ytterliger­e tiltak for Levermyrve­ien, skriver Ytterstad.

 ?? ARKIVFOTO ?? POLITISAK: Lars Marius Ytterstad mener fartsovers­kridelser er en politisak.
ARKIVFOTO POLITISAK: Lars Marius Ytterstad mener fartsovers­kridelser er en politisak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway