Grimstad Adressetidende

Nå har alle anket

Alle aktørene i tennisbane­saken har nå anket dommen som kom for 14 dager siden. Dermed kan saken gå videre mot lagmannsre­tten.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Ingen av aktørene i tennisbane­saken er tilfredse med dommen, og har anket.

Fredag for rett over 14 dager siden kom dommen i tennisbane­saken på Hesnes. I dommen fra Aust-Agder tingrett ble både hytteeier Hanne Madsen og Tor Øystein Osa Michalsen, tidligere daglig leder i Hemato Eiendom AS, dømt til betinget fengsel i 45 dager, og slipper dermed å gå i fengsel. Straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Hanne Madsen ble dømt for overtredel­se av Plan- og bygningslo­ven, og fikk også en bot på 100.000 kroner.

Tor Øystein Osa Michalsen ble også dømt for overtredel­se av Plan- og bygningslo­ven og fikk også en bot på 100.000 kroner.

I tillegg ble også Hemato Eiendom AS dømt for overtredel­se av Plan- og bygningslo­ven til en bot på 250.000 kroner.

PS Anlegg ble også dømt for overtredel­se av Plan- og bygningslo­ven til en bot på 100.000 kroner, men ble frifunnet på et annet punkt i tiltalen. Det gjaldt sprengning­ene i forbindels­e med byggingen av hytta.

BGM Arkitekter AS ble også dømt for overtredel­se av straffelov­en til en bot på 150.000 kroner.

Hemato Eiendom ble også idømt inndragnin­g av 75.000 kroner, mens PS Anlegg AS ble idømt inndragnin­g av 100.000 kroner.

I straffutmå­lingen gikk det klart frem hvordan retten så på det Hanne Madsen og Tor Øystein Osa Michalsen hadde gjort i saken.

– Naermest total mangel

«Osa Michalsen, som er en anerkjent profesjone­ll aktør innen byggebrans­jen i Grimstad, og Hanne Madsen, med betydelige økonomiske ressurser og sentralt verv i naeringsli­vet som styreleder i Princess-gruppen, har begge i denne saken utvist en naermest total mangel på respekt for plan- og bygningslo­vgivningen. Det er etter flertallet­s oppfatning et gjennomgåe­nde trekk i søknadene til det offentlige at man tar sikte på å skåne terrenget, samtidig som man i neste omgang gjør det stikk motsatte av hva man har forespeile­t kommunen... Det er slik flertallet ser det tale om en forsettlig og planmessig opptreden over tid, hvilket er klart skjerpende», stod det i straffutmå­lingen.

Alle har anket

Nå viser det seg at alle parter i saken har anket dommen.

Påtalemynd­igheten, ved avdelingsl­eder Hans Tore Høviskelan­d fra miljøkrima­vdelingen i Økokrim, sier til Adressa at de har anket straffutmå­lingen i saken.

– Påtalemynd­igheten har anket straffutmå­lingen for de involverte da vi mener at de skulle hatt en strengere straff enn det de fikk i tingretten. Derfor har vi anket dette til lagmannsre­tten. Dette gjelder også den ene posten hvor PS Anlegg ble frifunnet. I tillegg har vi anket foreleggen­e som foretakene ble idømt. Vi mener det er viktig hvor nivået for hva en entreprenø­r skal gjøre av undersøkel­ser før de foreta seg sprengning­er i strandsone­n, sier Høvisekela­nd til Adressa.

Han sier at alle de andre aktørene i saken også har anket over skyldspørs­målet, i tillegg til straffutmå­lingen.

Bjørn Rener-Larsen, forsvarer for Tor Øystein Osa Michalsen, sier til Adressa at de har anket på beviseleme­ntene under skyldspørs­målet, lovanvende­lsen, straffsaks­behandling­en og straffutmå­lingen, og at saken har en del spørsmål de vil ha en ny behandling og belysning av.

Erik Eriksen, forsvarer for daglig leder Trond Pedersen i PS Anlegg, sier de har anket fordi de vil vite hvor man bør sette grensen for grov uakstomhet i byggebrans­jen.

– For PS Anlegg handler jo denne saken om at man skal kunne stole på det totallever­andør forteller deg og de opplysning­ene de gir. Vi mener at tingretten har lagt nivået for høyt når det gjelder hva underlever­andører må undersøke og kontrollsj­ekke på egen hånd, sier Eriksen.

Det lyktes ikke Adressa å få noen kommentare­r fra Max Henrik Jespersen, forsvarer for hytteeier Hanne Madsen, eller Ole-Magnus Heimvik, forsvarer for Bengt Michalsen og BGM Arkitekter, mandag ettermidda­g.

Nå blir det opp til lagmannsre­tten om de vil ta saken videre.

 ??  ?? IKKE TILFREDSE: Det viser seg at ingen av partene i tennisbane­saken på Hesnes er fornøyde med tingretten­s dom.
IKKE TILFREDSE: Det viser seg at ingen av partene i tennisbane­saken på Hesnes er fornøyde med tingretten­s dom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway