Grimstad Adressetidende

Det bobler av virkelyst og

Det skjer spennende ting i Aviorgårde­n. Avior Group har nå startet et nytt elektrosel­skap med åtte ansatte.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

I det nye elektrofir­maet er det ansatt både elektroing­eniører, rigg- og skipselekt­rikere og installatø­r, samt elektriker­e på service for privatmark­edet og industrien.

Prosjekter over hele verden

– Vi har allerede rigg og skipselekt­rikere for de store selskapene både i Brasil, Mexico, Afrika og Nordsjøen. Nå får vi flere og flere forespørsl­er fra firma og private i naerområde­t som etterspør elektrotje­nester. Vi har derfor opprettet Avior Elektro, og tenker å jobbe både offshore, i landbasert industri og på privatmark­edet, sier Olav Nerhus, daglig leder i Avior.

Avior Gruppen har mange prosjekt på gang både i utlandet og i Norge, og bruker både fast ansatte og innleide på de forskjelli­ge prosjekten­e.

– Oljeprisen har stabiliser­t seg på et høyere nivå, noe som gjør at aktivitete­n blant annet i Brasil, Mexico og utenfor Afrikas kyst har tatt seg opp igjen. Det er positivt for oss at aktivitete­n øker. Det øker behovet for personell og kompetanse som vi innehar, eksempelvi­s på å klargjøre rigger til oljevirkso­mheten, sier han.

Spisskompe­tanse

Avior er delt inn i ulike firmaer med spisskompe­tanse på sine områder, og på det meste sysselsett­er selskapene 60–70 personer, både lokalt i Grimstad og i utlandet. Av disse er 22 fast ansatte. Resten er på kontrakt i ulike prosjekter.

Avior Group leverer personell til offshore og maritim industri. De har også gode referanser fra landbasert­e prosjekter innen elektro, olje og gass.

– Vi leverer komplette løsninger for kraner og løfteutsty­r, og har spesialkom­petanse innen planleggin­g og utførelse av rigging og løfteopera­sjoner. Dette inkluderer service og sertifiser­ing av livbåter, mobbåter og

FAKTA

daviter, forteller han.

Nå teller selskapet åtte firmaer, Avior Group, Avior Offshore, Avior Axess, Avior Protection, Avior Eiendom, Aviorgårde­n, Avior Elektro, og CoHub.

Gjennomfør­er sikkerhets­kurs

I fjor skrev Adressa at Avior hadde kjøpt 40 prosent av Safemar AS. I den senere tid har Avior kjøpt resterende 60 prosent av selskapet.

– På grunn av usikkerhet med leie av lokalene i Østerhus, samt at Grimstad Bådsenter snart går i gang med bygging av ny butikk og leilighete­r, besluttet vi å legge ned driften av Safemar i sin opprinneli­ge form. Alle landbasert­e kurs (kran, lift, truck, varmt arbeid, tilkomstte­knikk, førstehjel­pskurs, samt spesialtil­passede kurs for bedrifter og institusjo­ner på Sørlandet.) er nå flyttet til Aviorgårde­n, mens vi leier ut alt utstyr på Sjøsentere­t til Resq, sier han.

Nerhus er glad for å drive med naering her i byen. Han mener kommunen legger godt til rette for naeringsli­vet og at det skjer mye spennende.

– Naeringssj­efen og leder av naeringsfo­reningen er veldig proaktive. Jeg gleder meg veldig over gründeruka i Grimstad og på Sørlandet denne uka, med mange spennende arrangemen­ter. Vi har et stort potensial for å kunne benytte oss av hverandres kompetanse, blant annet med UiA og dyktige studenter lokalisert i byen, sier han.

Gründervir­ksomhet

Cohub AS (Gründerhus­et i Grimstad) er blitt en del av Aviorgårde­n og holder til i 4. etasje. Her kan man kan få en rimelig kontorplas­s i et levende miljø. Det er også flere arrangemen­ter og kurs på huset.

– Tidligere har det bare vaert gründer hus i Arendal og Kristiansa­nd. CoHub begynte med to firmaer, og nå er det ti firmaer som holder til her, og flere er på vei inn. Det er en- og tomannsfor­etak som har behov for kontorplas­s og ønsker å vaere i et miljø med andre gründere. Her kan man sitte i åpent landskap eller for seg selv på kontor. Dette har blitt en suksesshis­torie for Grimstad, sier han. ➤

 ??  ?? VERDEN SOM ARBEIDSPLA­SS: Avior Group har ansatte over hele verden. Her er general manager i Avior Offshore,
VERDEN SOM ARBEIDSPLA­SS: Avior Group har ansatte over hele verden. Her er general manager i Avior Offshore,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway