Grimstad Adressetidende

Kan ennå ikke si årsaken til fiskedød

Politiet kan fortsatt ikke si hva den massive fiskedøden i Grefstadbe­kken skyldes.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det forteller miljøkrimk­oordinator Torvild Selås i Agder politidist­rikt til Adressa mandag.

Det var for tre uker siden det ble oppdaget en lang rekke døde sjøørret i den viktige gyteelva Grefstadbe­kken. Hit kom representa­nter både for Agder politidist­rikt, Statens naturoppsy­n, Fylkesmann­en i Aust- og VestAgder, Naturvernf­orbundet og Grimstad kommune.

Etter å ha telt opp alle de døde fiskene, ble det anslått at det kunne dreie seg om mellom 30 og 40 døde fisk som hadde blitt funnet. Fiskeforva­lter Frode Kroglund fra Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder mente imidlertid det kunne dreie seg om et mye større antall enn de 30–40 som hadde blitt funnet.

Etter å ha tatt både vannprøver og prøver av sedimenten­e og bunnen, er disse svarene ennå ikke klare etter det Adressa får opplyst mandag. Bjørn Eilert Andersen, landbrukss­jef i Grimstad kommune, sier at miljørådgi­ver Karl Christian Langevoll, som er den som har oversikten over vannprøven­e hos kommunen, ikke er til stede mandag. Andersen kjenner heller ikke til om svarene er kommet. Det gjør heller ikke miljøkrimk­oordinator Torvild Selås i Agder politidist­rikt.

Selås bekreftet overfor Adressa for tre uker siden at de ville sette i gang etterforsk­ning av den massive fiskedøden, men mandag sa han at politiet må gjøre noen flere undersøkel­ser før de kan si noe mer om årsaken til fiskedøden. ➤

 ??  ??
 ??  ?? DØDE: Slik så det ut i Greftstadb­ekken da 30–40 døde sjøørret ble funnet.
DØDE: Slik så det ut i Greftstadb­ekken da 30–40 døde sjøørret ble funnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway