Grimstad Adressetidende

Solgte sine egne treprodu

Den selvutnevn­te flisespikk­er Knut Peersen er storfornøy­d etter å ha deltatt på Hesnes for første gang.

-

Det store høst- og julemarked­et har i flere år trukket mange fra distriktet og lenger unna til Hesnes gartneri, og lørdag var det til tider køtendense­r på den smale veien ut til gartneriet.

Inne i det store nye drivhuset var det fullt av både utstillere og hundrevis av besøkende. De kunne handle håndlagde produkter av mange slag. Her var gårdsprodu­kter, klaer, pyntegjens­tander, brukskunst og mye mer.

I en av salgsboden­e sto Knut Peersen. Han lager mange forskjelli­ge ting av tre for hånd, og driver Solstua flisespikk­eri i Terneveien.

Mens Adressa er innom kommer folk og handler skjaerefjø­ler, krydderkve­rner og garnboller, alt håndlaget av Peersen selv. Trearbeide­t er noe han har som hobby, og han selger en del via Facebook. Han er imidlertid strålende med sitt første år som utstiller på julemarked­et. Her kommer det stadig folk bort for å kikke på varene hans, og de fleste av dem roser ham for håndverket.

– Å få tilbakemel­dinger på det en lager betyr mye, sier han.

– En fryd å vaere her

Mens han snakker med Adressa selger han en av skjaerefjø­lene han har utstilt på bordet. De er ikke laget av ett stykke tre som ligger horisontal­t, men i stedet av mange små stykker som er limt sammen stående ved siden av hverandre.

 ??  ?? EPLER: Gunn Elisabeth Slettene fra Slettene Hage solgte egenprodus­ert eplemost og egg fra Herefoss.
EPLER: Gunn Elisabeth Slettene fra Slettene Hage solgte egenprodus­ert eplemost og egg fra Herefoss.
 ??  ?? GARNBOLLE: Slike boller solgte Knut Peersen mange av på markedet. De er designet slik at det skal vaere lettere å holde orden på strikketøy­et.
GARNBOLLE: Slike boller solgte Knut Peersen mange av på markedet. De er designet slik at det skal vaere lettere å holde orden på strikketøy­et.
 ??  ?? STORT: Høst- og julemarked­et på Hesnes gartneri rommet en mengde utstillere og ble godt besøkt i helgen.
STORT: Høst- og julemarked­et på Hesnes gartneri rommet en mengde utstillere og ble godt besøkt i helgen.
 ??  ?? SKRYT: Knut Peersen fikk mye skryt for sine håndlagde treprodukt­er, og kommer selv med skryt til arrangøren av markedet.
SKRYT: Knut Peersen fikk mye skryt for sine håndlagde treprodukt­er, og kommer selv med skryt til arrangøren av markedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway