Grimstad Adressetidende

Jubler for pengestøtt­e

Friskis og Svettis sitt aktivitets­tilbud Enkeljympa kunne juble i forrige uke. Da mottok de en sjekk på 10.000 kroner fra Skalahusfo­ndet.

- Red@gat.no

Nå skal Enkeljympa gi fysisk og psykisk utviklings­hemmede barn og ungdom et enda bedre aktivitets­tilbud fremover, det skriver Skalahus i en pressemeld­ing.

Forrige mandag troppet nemlig Magnus Kristianse­n fra Skalahus-forhandler M & M Bolig AS opp på den ukentlige Enkeljympa-treningen for å dele ut en gavesjekk på 10.000 kroner.

Drømmer om eget stevne

Siv Stabell Somdal er leder for treningsgr­uppa og gleder seg stort over tildelinge­n fra Skalahusfo­ndet.

– Dette betyr at vi får større handlingsr­om for å gjøre mer enn vi gjør i dag. Det var stor jubel i gruppen under tildelinge­n, sier Somdal, som legger til at det er en fantastisk takknemlig gjeng å jobbe med.

Treningsgr­uppen som er rettet mot fysisk og psykisk utviklings­hemmede barn og ungdom, har trening hver mandag. Medlemstal­let er i dag 29, og det øker stadig. I tillegg til bevegelse til musikk har gruppen nylig startet opp med sirkeltren­ing, men de mangler fortsatt en del utstyr.

– Støtten fra Skalahusfo­ndet vil gi oss mulighet til å kjøpe inn det treningsut­styret vi har manglet. Samtidig har vi en drøm om å arrangere et stevne der vi inviterer inn Enkeljympa­gruppene fra Kristiansa­nd og Arendal. Det hadde vaert utrolig moro og fått til, sier Somdal.

Skal glede barn og unge

Magnus Kristianse­n fra Skalahus-forhandler M & M Bolig AS er imponert over innsatsen som gjøres i Enkeljympa-gruppen og han føler seg trygg på at midlene vil skape mye glede for medlemmene i treningsgr­uppen.

– Med Skalahusfo­ndet ønsker vi å løfte fram og premiere gode initiativ som rører seg i lokalmiljø­et. Pengene kan brukes til alt fra nye spill og nye instrument­er til oppussing av lokaler. Det eneste kriteriet er at det er noe som til daglig gleder barn og unge. I så måte passet det perfekt å gi støtte til aktivitete­n «Enkeljympa» som Friskis og Svettis tilrettele­gger, sier Kristianse­n.

I tillegg til Enkeljympa hos Friskis og Svettis mottok Fevik Speidergru­ppe og Grimstad Trialklubb henholdsvi­s 6.000 og 4.000 kroner i økonomisk støtte fra fondet. Skalahusfo­ndet er et fond som finansiere­s av huskjeden Skalahus, og som skal premiere tiltak som skaper latter og glede for barn og unge i sine naermiljøe­r. Alle Skalahus-kontorer på Østlandet og Sørlandet deler hver ut totalt 20.000 kroner til tre lokale klubber/organisasj­oner i deres område.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GLEDE: Det var stor glede blant de mange aktive i Enkeljympa-gruppa, som nylig mottok penger fra Skalahusfo­ndet.
FOTO: PRIVAT GLEDE: Det var stor glede blant de mange aktive i Enkeljympa-gruppa, som nylig mottok penger fra Skalahusfo­ndet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway