Grimstad Adressetidende

Byr på klassisk gitar i Rådhussale­n

Musikkens Venner kan by på klassisk gitar når de arrangerer sin siste konsert denne høsten. Det skriver Jan Olsen.

- Jan Olsen Musikkens Venner Grimstad

Så er det duket for høstens siste konsert i regi av Musikkens Venner. Den finner sted i Grimstad Rådhus søndag 18. november.

Musikkens Venner Grimstad arbeider for å arrangere et variert tilbud av konsertfor­mer. Det er derfor en glede å presentere klassisk gitar ved den unge, norske gitaristen Ole Martin Huser-Olsen.

Turné

Ole Martin Huser-Olsen har mastergrad i utøvende klassisk gitar fra Norges musikkhøgs­kole, hvor han også gjennomfør­te sin eksamensko­nsert og ble belønnet med høyeste karakter.

Han har turnert over store deler av Norge, blant annet med konsert i Edvard Griegs hjem, Troldhauge­n, i 2005, samt årlige konserter ved Den Norske Opera fra 2008. Han har også holdt konserter i Los Angeles i 2008, Helsinki i 2010, på det prestisjet­unge Pompidou-senteret i Paris i 2011 og 2013, og i Berlin 2014.

Huser-Olsen er ofte hørt som solist, men arbeider også kammermusi­kalsk med musikere som den verdenskje­nte barytonen Knut Skram, Trondheims­olistene, Ensemble Ernst, Ensemble Aksiom og mange av de andre unge fremadstor­mende klassiske musikerne i Norge.

Spennvidde

Han har som kammermusi­ker og solist vaert med på to innspillin­ger på LAWO Classics (2016, 2018) Med sin debut som solist med orkester i 2012 har HuserOlsen bevist at han behersker og viser et brennende engasjemen­t for musikkens rike spennvidde, med et repertoar som strekker seg fra renessanse­n til modernisme­n, og til den aller nyeste samtidsmus­ikken.

I konserten starter Huser-Olsen i 1500-tallets Spania, og tar oss med gjennom århundrene til vår egen tid, represente­rt ved den nålevende norske komponiste­n Jon Mostad.

 ?? FOTO: STEINAR DAHL ?? TIL GRIMSTAD: Søndag gjester Ole Martin Huser-Olsen Grimstad rådhus.
FOTO: STEINAR DAHL TIL GRIMSTAD: Søndag gjester Ole Martin Huser-Olsen Grimstad rådhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway