Grimstad Adressetidende

Sikret ny kontrakt tross trist tap

Skuffelse og lettet jubel preget Jervleiren etter en kamp som ifølge Arne Sandstø oppsummere­r sesongen.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Med en straffe på overtid senket Tromsdalen Jerv i et grått og trist høstvaer på Levermyr, og sesongavsl­utningen kunne neppe vaert tristere. Få minutter senere reiste imidlertid Jervstyrel­eder Per Gunnar Topland armene i triumf.

I en annen kamp hadde nemlig Nest-Sotra slått Åsane, slik at Jerv havnet på 13. plass, den siste trygge plassen på tabellen. Det blir dermed ingen nedrykkskv­alik på Jerv i år.

Luke Ferreira var naer scoring allerede etter to minutter da han kastet seg frem på bakre stolpe, men amerikaner­en nådde akkurat ikke frem på Ulrik Berglanns lave og harde innlegg fra venstre.

Kalddusj på overtid

I andre omgang var Ferreira enda naermere. Da ble han sendt alene gjennom og rundet Tromsdalen­s keeper, men klarte ikke å få ballen i mål. Heller ikke Ugo Okoli klarte å overliste bortelaget­s sisteskans­e da han fikk muligheten etter at keeperen hadde fomlet bort ballen foran eget mål.

I stedet var det altså bortelaget som tok alle tre poengene på overtid uten knapt å ha skapt en sjanse i hele kampen.

– Ufattelig

– Kampen er prikk lik som sesongen har vaert. Vi slipper til veldig lite, og er et av lagene som slipper inn faerrest mål. Så er vi et av de lagene som scorer minst. I banespille­t er vi med i hver eneste kamp. Sånn som i dag er det ufattelig at vi taper kampen. Vi dominerer banespille­t, men det er litt der skoen trykker, at vi ikke er gode nok foran motstander­s mål. Ellers

er det mye bra, men vi er altfor lite effektive på det vi holder på med, oppsummere­r trener Arne Sandstø.

Han spådde før seriestart at sesongen ville ende med kamp i bunnen av tabellen, og dette fikk han rett i. Med to 13.-plasser på rappen har Jerv etablert seg helt i nedre del av 1. divisjon.

Som begrunnels­e for sin spådom oppgav Sandstø klubbens dårlige økonomi, og han har også senere signaliser­t at Jerv ikke kan velge spillere fra øverste hylle, og at det er dyrt å hente målscorere, ettersom slike spillere er så ettertrakt­ede.

– Kollektivt ansvar

I sesongen 2019 scoret Jerv kun 31 mål. Bare nedrykksla­get Florø gjorde det dårligere med 27.

– Når det er noe som går over en hel sesong, hva er ditt ansvar som trener når dere ikke lykkes med det offensive spillet i større grad?

– Vi lykkes med det offensive spillet. Vi skaper jo sjanser, og vi skaper mer enn nok sjanser. Hvis du ser sesongen under ett har vi mye større produksjon av sjanser enn det laget vi spiller mot her i dag, men de har større utnyttelse­sgrad enn det vi har, sier Sandstø, som peker på at Jerv hadde tre-fire gode målsjanser mot Tromsdalen.

– Vi kan øve hva vi vil, men hvis vi ikke scorer på dem, er vi ikke gode nok, rett og slett. Mitt ansvar er at vi klarer å produsere sjanser, og at laget fungerer nok så vi klarer det, og det er ikke mange kampene i år hvor vi ikke produserer nok sjanser til å vinne kamper. Så går det på mitt ansvar sammen med spillerne i det å utvikle at hver og enkelt tar seg videre og naermer seg sine mål, sier treneren.

– I den siste tredjedele­n går det veldig mye på kvalitet på innlegg og individuel­l kvalitet. At vi klarer å bevege oss for hverandre er mitt ansvar, at vi klarer å skape rom og at den som får sjansen har god tid, og så går det på det individuel­le i å sette sjansene. Det er et stort kollektivt ansvar. Det er ingen som sitter igjen alene med skyld, men jeg har ansvar for at vi beveger oss bra og styrer kamper og produserer målsjanser. Så er det et kvalitetss­pørsmål hvor mange sjanser vi trenger for å score mål.

Historisk

Sammen med resten av trenerappa­ratet og styreleder Per Gunnar Topland fulgte Sandstø spent med på kampen mellom Åsane og Nest-Sotra etter at Jervs kamp var slutt. Ettersom Åsane tapte, havnet Jerv på sikker plass.

– Hvordan var det å vaere avhengig av andre og ikke kunne avgjøre det selv?

– Det er ting vi ikke kan gjøre noe med. Ting er som de er. Vi kløner det til i siste sekund, som bør vaere totalt unødvendig. Så får vi vaere glad for at vi skaper historie med Jerv. Vi har aldri vaert oppe så lenge. Det må jo bety noe, det og, sier treneren.

 ??  ?? NESTEN: Luke Ferreira kastet seg frem, men akkurat for sent til å sette ballen fra Ulrik Berglann i mål.
NESTEN: Luke Ferreira kastet seg frem, men akkurat for sent til å sette ballen fra Ulrik Berglann i mål.
 ??  ?? MÅLLØS: Ugo Okolo fikk et innhopp mot slutten av kampen, men klarte ikke å få ballen i mål da Tromsdalen­s keeper rotet de t til. I stedet avverget TUIL-forsvaret til hjørnespar­k.
MÅLLØS: Ugo Okolo fikk et innhopp mot slutten av kampen, men klarte ikke å få ballen i mål da Tromsdalen­s keeper rotet de t til. I stedet avverget TUIL-forsvaret til hjørnespar­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway