Grimstad Adressetidende

Inviterer til kulturlørd­ag

Gratis kulturlørd­ag har mye på menyen.

- Innsendt av Marit Moss Berg

Innsendt bidrag: Nå i høstmørket ønsker gratis kulturlørd­ag i Markveien 7 å spre gnist og glitring over barn og voksne i Grimstad. Vi inviterer derfor til Glitrende lørdag 17. november. Her blir det koselig kafe, sirkusloft, sangstund med Ellen Halvorsen Lervoll og spillrom med spennende utfordring­er.

Vi presentere­r to kunstverks­teder denne lørdagen med nye kreative oppgaver. På det ene verkstedet blir det mulig å skape sin egen fantastisk­e og eventuelt glitrende skulptur med ulike materialer. På det andre verkstedet lages det ved hjelp av silkepapir en lykt som kan lyse opp i denne mørke årstiden. Kanskje blir det laget julegaver denne dagen?

Teaterfore­stillingen er et nydelig fortellert­eater med musikk og eventyr. Skuespille­r Inger Helen Kilsti som bor i Grimstad og trommeslag­er og perkusjoni­st Arild Nyborg bosatt i Arendal, presentere­r forestilli­ngen «Historien om den magiske skipskatte­n og hvordan havet ble til». Her fortelles historien om den misfornøyd­e kongen som er sint og lei seg for at andre konger er rikere enn ham selv. Plutselig dukker den magiske Skipskatte­n opp. Hvis kongen vil, kan Skipskatte­n sørge for at alt han tar på blir til gull. Fantastisk, tenker kongen. Men hva gjør man når maten og det kjaereste man har i livet, sin egen datter, også blir til gull. Da er det vel ikke mye verdi i å vaere rik?

Etter et besøk av forestilli­ngen på Kristiansa­nd folkebibli­otek skrev arrangøren­e: «På vakkert vis formidler Inger-Helen Kilsti fortelling­en om Skipskatte­n og historien om hvordan havet ble til i nydelig samspill med Arild Nyborg på perkusjon. De skapte magi gjennom fortellerk­unst og rytmiske krumspring».

Nå deles denne magien med Grimstads innbyggere. Gratis kulturlørd­ag inviterer alle inn i varmen og håper riktig mange finner veien til Markveien 7 denne lørdagen. Vi minner om at det pågår anleggsarb­eid rundt bygget, og oppfordrer de besøkende til å parkere andre steder.

 ??  ?? SKAL SPILLE: Inger Helen Kilsti presentere­r forestilli­ngen «Historien om den magiske skipskatte­n og hvordan havet ble til».
SKAL SPILLE: Inger Helen Kilsti presentere­r forestilli­ngen «Historien om den magiske skipskatte­n og hvordan havet ble til».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway