Grimstad Adressetidende

Mindre regn enn fryktet

Det var meldt mye regn i helgen, men det kom mindre nedbør enn det som først var fryktet.

- Anna@gat.no

De første prognosene viste at det kunne komme opp mot 120 millimeter nedbør på 48 timer i enkelte områder i Aust-Agder. Etter hvert ble dette redusert til mellom 60 og 80 millimeter nedbør.

Tall fra målestasjo­nen på Landvik viser at det langt fra ble så ille som fryktet her i Grimstad.

Lørdag kom det 10,4 millimeter, mens det var dobbelt så mye på søndag, naermere bestemt 20,7 millimeter. Altså litt over 31 millimeter totalt.

Varmt

Mange syns at det er varmt om dagen, med tanke på at vi nå er midt i november. Det stemmer godt med målingene som er gjort på Landvik.

På yr sine nettsider kan vi lese ut av statistikk­en at temperatur­en den siste uka i gjennomsni­tt har vaert 4,7 grader mer enn normalen.

Visste du forresten at meteorolog­er i de fleste land sammenlign­er temperatur og nedbør med hva som var vanlig fra 1961 til 1990? Meningen er at folk skal få vite om vaeret avviker fra det normale. Ekspertene i Verdens meteorolog­iorganisas­jon (WMO) har lagt fram et forslag om at normalperi­oden må oppdateres oftere på grunn av de globale klimaendri­ngene. Det nye forslaget fra WMO innebaerer at det er vaeret i perioden fra 1981 til 2010 som bør brukes som sammenlign­ingsgrunnl­ag. Normalperi­oden, som i dag endres hvert 30. år, skal heretter endres hvert tiende år, ifølge forslaget, leser vi på yr.no

Den varmeste temperatur­en så langt i november ble målt søndag. Da ble det målt 10,9 grader på Landvik. Den kaldeste temperatur­en så langt i november ble målt 3. november, da var det minus 0,3 grader på målestasjo­nen.

Mye opphold

Det har altså vaert relativt varmt for november å vaere så langt i år, og de gode høsttemper­aturene vil fortsette gjennom denne uka.

Det vil jevnt over ligge på rundt ti grader på dagtid, mens det mot helga vil synke noe, ned mot seks-sju grader på lørdag og søndag. Utover i neste uke igjen vil det trolig ble kjøligere.

Vaeret vil variere denne uka. Det blir mye oppholdsva­er og solskinn, men det kan komme en og annen regnbyge, saerlig i starten av uka. yr.no melder om regn både tirsdag morgen og tirsdag ettermidda­g, samt onsdag kveld. Det blir lite vind denne uka ifølge yr. ➤ Anna Torp Kvasjord

 ?? ARKIVFOTO ?? BEDRE ENN FRYKTET: Det ble ikke så mye regn i helgen som man først fryktet denne helgen. Dette bildet er tatt tidligere i år.
ARKIVFOTO BEDRE ENN FRYKTET: Det ble ikke så mye regn i helgen som man først fryktet denne helgen. Dette bildet er tatt tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway