Grimstad Adressetidende

Publikum sørget for solid overskudd

Over 750 personer så musikalen Aseem i helgen. Det ga et solid overskudd til Hope for Justice, som jobber for å gjøre slutt på moderne slaveri.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi har ikke det endelige beløpet klart enda, men grovt regnet så blir nok overskudde­t på rundt 75.000 kroner, som i sin helhet skal gå til Hope for Justice. En uke før premieren så det ut som vi skulle gå i balanse, men så strømmet det heldigvis på med mange solgte billetter inn mot forestilli­ngene, så vi er alt i alt veldig godt fornøyde, forteller Trond Vorhaug, som har skrevet musikalen, både tekst og musikk.

Det var nesten fullt på premieren torsdag kveld, og fredag kveld var det enda flere i Catilina. Lørdag solgte de 209 billetter.

– Vi har solgt rundt 770 billetter alt i alt, og det er vi veldig, veldig fornøyde med, sier Vorhaug.

Skryter av de unge

Han forteller at forrige uke var intens.

– Vi hadde samlinger hver dag fra søndag av, og møttes etter skole og jobb. Det har vaert en berg og dalbane, der ulike utfordring­er har dukket opp, og vi har stadig måtte finne løsninger. Vi hadde en relativt dårlig generalprø­ve, men heldigvis føltes premieren veldig grei ut. Det er selvsagt noen glipper her og der, men det regner vi med publikum tåler ettersom dette ikke er noen proff oppsetning. Nå går jeg bare rundt med et smil om munnen, og er veldig takknemlig for at det har gått så bra. Det er mange som har bidratt her, og jeg er takknemlig overfor dem, og over at det kom så mange folk. Vi har også fått mange gode tilbakemel­dinger, og det gjør godt. Det setter vi veldig stor pris på, sier han.

– Hva slags tilbakemel­dinger får dere?

– Det er alt fra at folk er berørt av tematikken, og det går mye på at folk er overrasket over at det er amatører som står på scenen. Saerlig er mange imponert over alle ungene og ungdommene her. Man har jo ofte ikke så store forventnin­ger til de når det er amatørteat­er, men de har innfridd og vel så det. Mange fremhever hovedrolle­innehavern­e Justyna Wlazlo og Elias Songe, og det gjør jeg også. Det er dypt imponerend­e det de gjorde, begge er jo debutanter som skuespille­re, skryter han.

Vil ut i verden

Det er fem år siden Trond Vorhaug startet arbeidet med musikalen Aseem. Nå ser han fram til å la den ligge litt på hylla, enn så lenge.

– Jeg håper jo på litt lengre sikt at det ikke blir med dette, men at vi kan fortsette på et eller annet nivå, og kanskje spille på en større scene. Det er en drøm for meg, sier Vorhaug.

Folkene som har jobbet med Aseem hadde også leid inn proffe, dyktige folk til å filme det hele og ta bilder, slik at de kan bruke det materialet til å prøve å selge inn konseptet til en større scene etter hvert. Det ønsker Vorhaug sterkt å få til.

– Jeg brenner jo veldig for den problemati­kken som musikalen handler om, og jeg brenner også for musikaler. Jeg har lyst til å prøve å selge den inn til større scener etter hvert, og som jeg også tidligere har fortalt, så har jeg jo skrevet en engelsk versjon av denne musikalen også. På et eller annet tidspunkt hadde drømmen vaert å få spilt den utenfor Norges grenser. Man må tørre å prate om det, men skjer det ikke, så er ikke dette prosjektet mislykket likevel, sier han.

– Men du er kanskje klar for å la Aseem hvile litt akkurat nå?

– Ja, akkurat nå er det veldig godt å ikke måtte gå og tenke på den, for det er klart den har kvernet i hodet mitt lenge nå. Nå blir det godt å slappe av litt, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? SUKSESS: Musikalen Aseem ble en suksess, og over 750 mennesker var innom dørene i Catilina for å få med seg forestilli­ngene i helgen.
ARKIVFOTO SUKSESS: Musikalen Aseem ble en suksess, og over 750 mennesker var innom dørene i Catilina for å få med seg forestilli­ngene i helgen.
 ??  ?? FORNØYD: Trond Vorhaug har jobbet med musikalen Aseem i mange år, og er strålende fornøyd med gjennomfør­ingen av det hele. Overskudde­t fra musikalen går til Hope for Justice.
FORNØYD: Trond Vorhaug har jobbet med musikalen Aseem i mange år, og er strålende fornøyd med gjennomfør­ingen av det hele. Overskudde­t fra musikalen går til Hope for Justice.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway