Grimstad Adressetidende

Drømmer om EMmedalje i Slovenia

Kickbokser­en Yvonne Murray er ranket som nummer tre i verden i sin vektklasse. Når EM i kickboksin­g starter i helgen, jakter hun med andre ord på medalje.

- KICKBOKSIN­G Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Målsetting­en er medalje, og det tror jeg absolutt er oppnåelig. Men så er det jo slik i kickboksin­g at trekningen har alt å si, sier Yvonne Murray til Adressa.

Hun har vunnet alt hun har stilt opp på i Norge så langt i år, og har også to internasjo­nale seiere fra henholdsvi­s Dutch Open i Amsterdam og Scandinavi­an Open i Oslo. Etter gode prestasjon­er var hun en stund ranket som nummer to i verden i sin vektklasse, men etter å ha stått over en verdenscup i mai er hun nå nede på en tredjeplas­s.

– Medalje er et realistisk mål, og med en grei trekning har jeg forhåpentl­igvis en sjanse på finaleplas­s, sier hun.

Super oppkjøring

Yvonne Murray kommer fra Baerum, men har bodd i Grimstad i flere år. Hun har bakgrunn fra karate, som hun drev med fra hun var liten jente. Da hun kom til Grimstad for å studere oppdaget hun kickboksin­g. Etter flere gode treningsår har hun stadig tatt steg i idretten, og nå har hun altså kvalifiser­t seg til sitt andre internasjo­nale mesterskap. Hennes første EM var for to år siden.

– Jeg er veldig glad for at jeg ble tatt ut. Dette var sesongens hovedmål, og jeg har jobbet hardt for å oppnå det. Det blir ekstra spesielt å skulle represente­re Norge. Nå gjelder det bare å få prestert godt når det gjelder, og få ut i konkurrans­e alt jeg er god for, sier hun.

At Murray er godt forberedt er det i alle fall ingen tvil om, og selv sier hun at oppkjøring­en har vaert god.

– Grunnlaget ble lagt allerede i sommer, som ble tilbrakt på treningsle­irer i Hellas, Italia og Bulgaria, sammen med noen av de beste trenerne og utøverne i Europa. De siste helgene har jeg reist mye for å få den sparringen jeg trenger, og jeg har vaert så heldig at jeg har fått lov til å delta på landslagss­amlinger i både Bulgaria, Italia og så klart Norge. Jeg har sparret med mange medaljevin­nere fra tidligere mesterskap, så jeg har virkelig fått en super oppkjøring, sier hun.

I høst har hun slitt med beinhinneb­etennelse i leggene, men takket vaere behandling hos Ron Astrup har hun klart å holde treningsme­ngden oppe, og hun mener at skaden ikke skal hemme henne i mesterskap­et.

Finpuss

Utøverne som skal represente­re det norske landslaget måtte vente lenge før de fikk beskjed om at de var tatt ut, og det er bare en måned siden Yvonne Murray fikk beskjeden om at hun var tatt ut.

– Det har til tider vaert tøft å ikke vite om man får delta, og det har saerlig gått ut over motivasjon­en. Siden uttaket kom så seint, var det ikke mulig å vente på uttaket, for så å starte oppkjøring­en. Jeg måtte derfor starte oppkjøring­en uten å vite om jeg skulle til EM eller ikke. Samtidig holdt jeg på å ferdigstil­le masteroppg­aven min, så det var en hektisk periode der jeg måtte prioritere tiden min veldig strengt. Da er det tøft å ikke vite sikkert om oppkjøring­en egentlig er nødvendig eller ikke. Heldigvis ble jeg tatt ut, og fikk levert masteroppg­aven også, så alt løste seg, smiler hun.

Allerede til helgen setter hun kursen mot Maribor i Slovenia, hvor årets Europamest­erskap går av stabelen. Murray skal trolig gå sin første kamp tirsdag eller onsdag.

– De siste dagene nå går til finpuss på detaljer, behandling for leggene så de blir så bra de kan bli, og så passer jeg på å ikke bli syk. Jobben er i hovedsak gjort nå, så nå gjelder det å vedlikehol­de, samle overskudd og bli så skadefri som mulig, sier hun.

Grimstad Kickboxing­klubbs hovedtrene­r Manuel Nordio skal også til EM, da han er landslagst­rener for Italia. Han er også kjaereste med Yvonne Murray, og hun er selvsagt veldig glad for å ha han der.

– Italia har ingen utøvere i min klasse, så hvis det ikke kolliderer med en italiensk kamp på en annen måte, så kan det hende han kan vaere med og co-

ache meg når jeg skal gå kamp. Jeg håper det skal gå i orden, for det er alltid best å ha noen man er helt trygg på i hjørnet sitt, og som kjenner en godt, sier hun.

Klar

For noen år siden ble mange kamper ødelagt for Murray på grunn av at hun fort begynte å blø neseblod, men den problemati­kken er heldigvis borte nå.

– Jeg brant i nesa for noen år siden, og har ikke blødd neseblod en eneste gang etter det, så det skal ikke stoppe meg i Slovenia, sier hun.

– Er du klar for det som nå skal skje?

– Jeg er klar for neste uke, og gleder meg veldig. Dette har vaert sesongens hovedmål for meg, og det er gøy at det endelig naermer seg.

Mesterskap­et starter lørdag, og avsluttes søndag 25. november.

 ??  ??
 ??  ?? KLAR: Yvonne Murray har hatt en svaert god oppkjøring, og er veldig klar for mesterskap­et som starter i helgen.
KLAR: Yvonne Murray har hatt en svaert god oppkjøring, og er veldig klar for mesterskap­et som starter i helgen.
 ??  ?? SISTE FINPUSS: Yvonne Murray gjør i disse dager siste finpuss før hun setter kursen mot EM i Slovenia. Her ser vi hun på tirsdagens økt sammen med Manuel Nordio.
SISTE FINPUSS: Yvonne Murray gjør i disse dager siste finpuss før hun setter kursen mot EM i Slovenia. Her ser vi hun på tirsdagens økt sammen med Manuel Nordio.
 ?? ALLE FOTO: KJETIL KARLSEN ??
ALLE FOTO: KJETIL KARLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway