Grimstad Adressetidende

Vil ha psykisk plan i skolen

Det er skapt 56.000 nye jobber i landet og 3.417 her i Agder det siste året, skriver stortingsr­epresentan­t Svein Harberg fra Grimstad i dette innlegget.

- Svein Harberg parlamenta­risk nestleder Høyre Henrik Asheim leder for finanskomi­teen Høyre

Lesernes mening: Hele folket i arbeid. Vi blir stadig flere i jobb. Hele 56 000 nye jobber er skapt det siste året, viser nye tall fra SSB. I Agder er det skapt 3 417 nye arbeidspla­sser. Dette viser at regjeringe­ns politikk for nye jobber og flere i arbeid virker!

Veksten viser at optimismen er tilbake i naeringsli­vet. Jobbvekst er utelukkend­e positivt. Det er kun gjennom å få flere i arbeid at vi skaper de verdiene som sørger for et høyt velferdsni­vå. For at vi skal kunne beholde et høyt velferdsni­vå også i fremtiden er vi nødt til å skape enda flere lønnsomme arbeidspla­sser og å sikre at flere av de som står utenfor, kommer inn i arbeidsliv­et. Dette er regjeringe­ns jobb nummer én.

Det beste velferdsti­ltaket er å ha en jobb å gå til. For å komme ut av fattigdom må folk inn i arbeidsmar­kedet. Derfor fører Høyre i regjering en politikk for å skape flere arbeidspla­sser. Tallene fra SSB viser at politikken regjeringe­n fører fungerer. Arbeidspla­sser skapes, og vi har nå den laveste ledigheten på ti år.

Høyre har redusert naeringsli­vets kostnader med 15 milliarder kroner, og de neste årene skal vi redusere rapporteri­ngsbyrden for naeringsli­vet som vil gi besparelse­r på 10 milliarder kroner.

Gjennom målrettede skatteredu­ksjoner og kloke investerin­ger i kunnskap og samferdsel gjør vi det enklere og mer lønnsomt for privat sektor å skape arbeidspla­sser. Dette er viktig for å sikre at den velferden vi nyter godt av i dag skal bevares for fremtidige generasjon­er. Vi står overfor flere langsiktig­e utfordring­er knyttet til å få flere i arbeid.

Fremtidens arbeidsmar­ked gir store muligheter, men også utfordring­er som må møtes. Vi blir flere eldre, arbeidsmar­kedet automatise­res og behovet for høykompete­nte arbeidstak­ere øker.

Derfor tar Høyre i regjering grep for å møte disse utfordring­ene. Vi gjennomfør­er et løft i skolen og arbeidsmar­kedet, slik at elever laerer mer, faerre faller fra og for at ingen skal oppleve at de går ut på dato.

Dette er viktig for å sørge for at ingen havner i ledighet fra en tidlig alder, og for å gi elevene kompetanse­n som trengs i fremtidens arbeidsmar­ked. Ikke minst gjennomfør­er vi en inkluderin­gsdugnad, som gjør at flere blir inkludert i arbeidsmar­kedet.

Slik sikrer vi fremtidens arbeidspla­sser, slik skaper vi verdier, og slik sikrer vi et baerekraft­ig velferdssa­mfunn.

 ?? ARKIV ?? AKTIVITET: Stortingsr­epresentan­t Svein Harberg fra Grimstad skriver at regjeringe­ns jobb nummer en er å sikre at flere kommer inn i arbeidsliv­et. Ledighet er den laveste på 10 år, og det er høy aktivitet i naeringsli­vet. Bildet er fra Nymo i Vikkilen.
ARKIV AKTIVITET: Stortingsr­epresentan­t Svein Harberg fra Grimstad skriver at regjeringe­ns jobb nummer en er å sikre at flere kommer inn i arbeidsliv­et. Ledighet er den laveste på 10 år, og det er høy aktivitet i naeringsli­vet. Bildet er fra Nymo i Vikkilen.
 ??  ?? INNLEGG: Svein Harberg skriver om velferd og arbeid.
INNLEGG: Svein Harberg skriver om velferd og arbeid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway