Grimstad Adressetidende

Frp vil legge ned ungdomssko­le

Fremskritt­spartiet mener forslaget til rådmannen om å legge ned Fjaere ungdomssko­le og Tønnevolds­kogen barnehage er en god idé.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Terje Stalleland og FrP mener budsjettfo­rslaget til rådmannen om å legge ned Fjaere ungdomssko­le er et godt forslag.

– Vi i Frp synes rådmannen fremmer et fornuftig forslag. Vi ser at elevtallet går ned, og det er plass på andre skoler. Dessuten trenger Fjaere barneskole bedre lokaler, og da vil ungdomssko­len bli tilgjengel­ig for dem. Kommunens dårlige økonomi må vi også ta med i vurderinge­n, selv om jeg gjerne skulle sett at vi sparte enda mer på dette her. Jeg tror potensiale­t er større enn det rådmannen har sett, sier Terje Stalleland.

Han forteller videre at partiet diskuterer saken om dagen.

– Jeg vil anta at vi står samlet i denne saken når den skal opp i kommunesty­ret, selv om vi nå er i en diskusjons­fase, sier han.

Kan tjene penger på tomta

Også når det kommer til nedleggels­e av Tønnevolds­kogen barnehage er Stalleland og Frp positive.

– Dette er også et strukturti­ltak som vi ser kan spare kommunen for en del penger. Det er ledige plasser andre steder, så ingen vil stå på venteliste selv om man legger ned en barnehage. Dessuten er dette området en del av Campus-området, så vi tenker at den eiendommen kan vaere mulig å få solgt for en god pris, og da blir det jo en god sak for kommunen, sier han.

Latterlig lite

I Adressa tirsdag hadde Høyretrioe­n Beate Skretting, Line Ostad og Trond Erik Bognø et lengre innlegg om hva de tenker om eventuelle nedleggels­er. De mener at Skolepakke 3 som er vedtatt både administra­tivt og politisk, ikke må tukles med. Der fremgår det tydelig at Fjaere ungdomssko­le skal bestå. De rister også på hodet når det kommer til nedleggels­e av Tønnevolds­kogen barnehage, da besparelse­n er minimal.

Også Arbeiderpa­rtiet mener skolen og barnehagen må bestå.

– Vi har arbeidet mye med dette, og vi har landet på at vi ønsker å beholde både skolen og barnehagen. Vi mener det ikke er lurt å forandre på dette midt i opplegget med skolepakke tre. Dessuten mener vi det ikke er mye å spare på dette her, sier Anne Merete Holmberg.

– Man sparer inn 140.000 kroner på å legge ned den barnehagen, og det er jo bare latterlig lite. Jeg mener vi skal beholde den, og eventuelt gå inn for å bygge ny barnehage før de flytter over. Slik situasjone­n er i dag mener jeg vi må beholde de kommunale barnehagep­lassene vi har. Kanskje vi kan få på plass et oppvekstse­nter i Holvika etter hvert, og da kan en barnehage der bli veldig bra, sier hun.

– Men hvor skal kommunen spare inn penger da?

– Det er noe vi holder på å diskutere innad i paritet nå, men det viktige her er at vi skal ha en forsvarlig innsparing. Og nei, vi har ikke tenkt å røre eiendomssk­atten. Det har vi lovet at vi ikke skal gjøre i denne perioden, og det vil vi holde, sier Holmberg.

Lokalsente­r

I KrF-leiren har saken om skolenedle­ggelse og barnehagen­edleggelse ikke vaert oppe til diskusjon enda, men KrF-leder Erlend Gunstveit er klar på hva han tenker om saken.

– Jeg er sterkt imot en nedleggels­e, og jeg mener det er et veldig kortsiktig og lite baerekraft­ig forslag. Jeg har pratet med noen andre i partiet om dette, men vi har ikke hatt gruppemøte­t på dette enda. Jeg kommer uansett til å stemme imot dette forslaget, sier han.

– Det dukker opp boliger på Vik og Moy som aldri før nå, og det er et område i sterk vekst. At vi ikke skal ha en ungdomssko­le på Vik, som er utpekt som et lokalsente­r syns jeg er underlig, legger han til.

Gunstveit vil også stemme imot nedleggels­e av Tønnevolds­kogen barnehage.

– Det er en minimal besparelse her. Dessuten vil en nedleggels­e føre til mer press på sentrumsba­rnehagene. Når vi vet at det er forslag om å stenge for biler i sentrum etter hvert, undres jeg over hvordan folk skal levere barna sine i barnehagen­e når den tid kommer, med tidsklemma og det som hører med. Jeg syns man må utrede og ha solide fakta på bordet før man går til slike drastiske tiltak som det er å legge ned en barnehage. Det må vaere en viss forutsigba­rhet for dem som driver barnehagen­e og jobber der, og også for dem som har unger der, sier han.

Foreldrene på Fjaere ungdomssko­le er for øvrig kalt inn til et møte om saken på Fjaere førstkomme­nde tirsdag. Der vil også trolig flere politikere og oppvekstsj­efen vaere til stede.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? LURT: Terje Stalleland (FrP) mener forslaget om å legge ned en Fjaere ungdomssko­le og Tønnevolds­kogen barnehage er fornuftig. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
ARKIVFOTO LURT: Terje Stalleland (FrP) mener forslaget om å legge ned en Fjaere ungdomssko­le og Tønnevolds­kogen barnehage er fornuftig. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
 ??  ?? SLUTTEN: Rådmannen foreslår å legge ned denne skolen. Frp støtter forslaget, mens blant andre Høyre og Arbeiderpa­rtiet er skeptiske.
SLUTTEN: Rådmannen foreslår å legge ned denne skolen. Frp støtter forslaget, mens blant andre Høyre og Arbeiderpa­rtiet er skeptiske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway