Grimstad Adressetidende

Vil lage «sommergate»

Grimstad min by håper prøveprosj­ektet med enveiskjør­ing utsettes til sommeren og får følge av en opprustnin­g av Storgaten og Torvet samtidig.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Som Adressa tidligere har skrevet, er både Grimstad min by og flere handelsdri­vende i sentrum skeptiske til kommunesty­rets vedtak om et prøveprosj­ekt for å teste ut enveiskjør­ingen som er foreslått i torg- og gatebruksp­lanen. Det har blitt skissert at dette prøveprosj­ektet kan bli startet opp i mars/april.

Da samarbeids­forumet for Grimstad by hadde møte tirsdag, advarte imidlertid daglig leder i Grimstad min by Anna Elise Svennevig mot dette.

– Det vi er bekymret for er stengninge­n i seg selv, og ikke minst når prøveperio­den skal i gang. For oss er det å leke med det vi driver med. Det å begynne med dette i mars-april er fryktelig sårbart for butikkene, for da har man vaert gjennom en tøff vinterseso­ng. Vår oppfordrin­g er å drøye det til sommeren, sa Svennevig.

Torvet må vente

Torg- og gatebruksp­lanen legger opp til enveiskjør­ing i Storgaten store deler av året, men at det stenges helt for gjennomkjø­ring om sommeren.

– Det er bare noen få måneder likevel du ville fått den enveiskjør­ingen, og det smerter så for mange at det er vårt sterke ønske at det kan skyves til sommeren, sa Svennevig.

Hun og andre har tidligere tatt til orde for at byrom som Torvet må rustes opp før man legger begrensnin­ger på biltrafikk­en, men nå er det klart at Torvet ikke blir rustet i tide til sommeren 2019. Derfor mener Grimstad min by at man kan begynne med å bruke penger på å gjøre Storgaten fra området ved Joker og ned til og med Torvet til en trivelig «sommergate».

Har penger å bruke

Samarbeids­forumet disponerer et sentrumsfo­nd, som nå inneholder i overkant av 2 millioner kroner, og Svennevig håper litt av disse pengene kan brukes på «sommergata».

Trond Erik Bognø (H) hadde stor sans for denne ideen, og han mente det nå vil vaere stor politisk vilje til å investere i sentrum for å gjøre det attraktivt frem mot sommeren.

– Det er veldig fornuftig. Det må defineres så fort som mulig, sa han.

Svennevig spurte om kommunens folk kunne bistå med skisser av en sommergate.

– Kunne vi nå fått frem noen tegninger? En hyggelig sommergate kunne gitt tro på dette, sa hun.

– Det kan vi ta på skissenivå, så får vi heller komme tilbake til pengene og hvordan vi kan finansiere det, svarte kommunalsj­ef Heidi Sten-Halvorsen.

 ??  ?? ENVEISKJØR­ING: Grimstad min by er skeptisk til å begynne enveiskjør­ing av Storgaten i mars-april og ønsker å utsette trafikkreg­uleringen. Dette bildet er fra Lyden av Grimstad i fjor, hvor gatene ble fylt av liv og røre. Nå er håpet at noe liknende kan skje når gatene stenges til sommeren.
ENVEISKJØR­ING: Grimstad min by er skeptisk til å begynne enveiskjør­ing av Storgaten i mars-april og ønsker å utsette trafikkreg­uleringen. Dette bildet er fra Lyden av Grimstad i fjor, hvor gatene ble fylt av liv og røre. Nå er håpet at noe liknende kan skje når gatene stenges til sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway