Grimstad Adressetidende

Vil ha tre års fengsel for Kleivene

Investoren Lloyd Kleivene kan få tre års fengsel og et erstatning­skrav på nesten ni millioner kroner mot seg, i hvert fall hvis påtalemynd­igheten får det som den vil.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Dette ble klart etter at påtalemynd­igheten var ferdig med sin prosedyre i rettssaken mot forretning­smannen og investoren Lloyd Kleivene i Aust-Agder tingrett tirsdag.

Ifølge Agderposte­n startet statsadvok­at Hans Olav Røyr sin prosedyre klokka ni tirsdag morgen, og var ikke ferdig før klokka 14.10 på ettermidda­gen.

Det var da han altså landet på at riktig straff for Kleivene bør vaere tre års fengsel og et erstatning­skrav på nesten ni millioner kroner. Statsadvok­aten vil også at Kleivene må miste retten til å starte opp nye selskaper i fremtiden.

Bedragerie­r på 50 millioner

Påtalemynd­igheten vil også at Kleivene skal straffes for bedragerie­r på rundt 50 millioner kroner. Denne straffen alene mente statsadvok­aten burde vaert fengsel i fire år, ifølge Agderposte­n.

Avisen skriver også at det reelle tapet for bankene i denne saken er på rundt seks millioner kroner.

Statsadvok­at Hans Olav Røyr vil også at Kleivene skal straffes for økonomisk utroskap og omfattende dokumentfo­rfalskning.

Dersom alle disse postene hadde blitt lagt oppå hverandre, hadde straffen til sammen blitt svaert lang.

– Men vi har det ikke som i USA, der straffene kan komme opp i flere hundre år, sa statsadvok­at Røyr i sin prosedyre ifølge avisen.

Statsadvok­aten mente også at Kleivene burde fått mellom halvannet og to års fengsel for underslage­ne alene, ifølge avisen.

Onsdag var det de to forsvarern­e, Bjørn Stordrange og Hanne Bjørge-Eriksen, sin tur til å prosedere, og de mente Lloyd Kleivene er uskyldig. De mente ifølge Agderposte­n at det må vaere lov å gjøre dårlige investerin­ger.

 ?? ARKIVFOTO ?? TRE ÅRS FENGSEL: Tirsdag kom påtalemynd­igheten med det de mente måtte vaere passende straff i rettssaken mot Lloyd Kleivene. De landet på tre års fengsel og nesten ni millioner kroner i erstatning.
ARKIVFOTO TRE ÅRS FENGSEL: Tirsdag kom påtalemynd­igheten med det de mente måtte vaere passende straff i rettssaken mot Lloyd Kleivene. De landet på tre års fengsel og nesten ni millioner kroner i erstatning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway