Grimstad Adressetidende

Tønnessen på tredjeplas­s

Dagbladet har den siste tiden kåret de 50 beste spillerne i hvert fylke i Norge. På Aust-Agder-listen finner vi mange kjente fjes, deriblant Kristoffer Tønnessen, som innehar tredjeplas­sen.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Ikke overrasken­de troner Ylldren Ibrahamaj øverst, spilleren som har vaert i Grane og Arendal i flere år, men som nå spiller for Viking.

På de to neste pallplasse­ne finner vi to Jerv-spillere. Glenn Andersen har kapret andreplass­en, mens Kristoffer Tønnessen er på tredjeplas­s.

Mange kjente fjes

Også på de tre neste plassene er det kjente fjes.

Iman Mafi, som nå spiller for Kongsvinge­r er på 4. plass, Tobias Collett, som spiller for KFUM er på femteplass, og Jerv-spilleren Vegard Somdal er på sjetteplas­s. Tidligere Jervspille­r Lars Oskar Kilen, som nå spiller for Sotra er på 8. plass, mens Magnus Langerud, som nå spiller for Vindbjart, men som både har en fortid i Jerv og Express har havnet på 10. plass.

Ellers på lista over de 50 beste spillerne i Aust-Agder finner vi blant annet Jan Jenssen, Halvor Hovstad, Simen Aanonsen, Sondre Ruberg Kristianse­n, Vegard Ramse, Tor Axel Bringsverd, Tobias Birkedal, Edvard Nikolai Gundersen og Petter Ølberg for å nevne noen.

Overraskel­ser

Kåringen til Dagbladet er basert på hvor spillerne kommer fra, og det er nivået per dags dato som er lagt til grunn, ikke gamle meritter. Det er kanskje derfor noe overrasken­de at man finner en spiller som Roger Risholt så høyt oppe på lista som på en 20. plass.

Til Dagbladet har Risholt selv kommentert kåringen, og han sier som følger:

– Jeg har jo egentlig lagt opp. At jeg er på 20. plass sier litt om lista. Det er vanskelig å rangere spillere – og spesielt vanskelig å finne de 50 beste fra Aust-Agder – men det viktigste er at jeg er foran tvillingbr­or Kai, sier han.

Risholt har i løpet av sesongen spilt for Arendal i 4. divisjon.

Lavt nivå

Risholt mener nivået på fotballspi­llere i Aust-Agder er elendig.

– Nivået i Aust-Agder er veldig lavt. Det har blitt gjort en dårlig jobb i mange år. Det sier litt at spillere fra 4. divisjon og 5. divisjon er med på lista deres. Ingen fra topp ti har spilt i Eliteserie­n i år, sier han.

Risholt mener ambisjonsn­ivået blant spillerne i fylket er lavt, og at de ikke har den rette innstillin­gen hva gjelder for eksempel hvor mye man må trene for å nå opp.

Den fullstendi­ge listen til Dagbladet kan du se på nettsiden deres.

 ?? ARKIVFOTO ?? TREDJEPLAS­S: Kristoffer Tønnessen er den tredje beste fotballspi­lleren i Aust-Agder per dags dato, det mener Dagbladet.
ARKIVFOTO TREDJEPLAS­S: Kristoffer Tønnessen er den tredje beste fotballspi­lleren i Aust-Agder per dags dato, det mener Dagbladet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway