Grimstad Adressetidende

Bodil fikk ildsjelpri­s

Tidligere i år fikk Bodil Austenaa Johansen kulturpris­en. Nylig ble hun hyllet med ny pris for sin innsats bak vaffeljern­et.

- Anna@gat.no

Denne gangen fikk hun utdelt ildsjelpri­sen til stiftelsen i SpareBank 1 SR-Bank for sitt engasjemen­t for Postmannsl­aget på Marivold. Der har hun og mannen stekt vafler i over ti år, hvor inntektene går til Grimstad Bys Vels vedlikehol­d av bygningen.

– Stiftelsen, som er bankens største eier, deler ut to slike ildsjelpri­ser i året, og denne gangen var det Bodils tur, forteller banksjef i SpareBank 1 SR-Bank i Grimstad, Jan Tobiassen.

Sammen med folk fra Kunderådet til banken, som er de som innstiller kandidaten­e til disse prisene, så var han på plass på Marivold nylig, hvor Bodil og Hans hadde avslutning­smiddag for sesongen sammen med sine hjelpere og andre inviterte.

– Bodil visste ingenting om at vi kom, så hun ble litt nervøs da det var dekt på til tre ekstra personer der hvor hun satt. Men jeg tror hun ble glad da hun skjønte hvem vi var, ler banksjef Tobiassen.

Han kunne gledelig dele ut en sjekk på 25.000 kroner, et bilde og en stor blomsterbu­kett til vaffelstek­eren.

Tatt på senga

Bodil Austenaa Johansen mottok tidligere i år kulturpris­en for sitt arbeid. Den prisen delte hun med sin mann Hans Helmer Johansen.

– Vi ble litt tatt på senga da de fikk kulturpris­en i høst, for det er lenge siden vi bestemte at Bodil skulle få vår ildsjelpri­s i år, sier banksjefen.

Han sier at Kunderådet i banken, som består av Jorunn Aarrestad, Eirik Berntsen og Mark Astrup, gjerne tar imot tips til hvem som fortjener en slik pris.

– Vi oppfordrer folk til å komme med tips til oss, det er mange ildsjeler der ute, sier Tobiassen.

Gressklipp­er

Men denne gangen var det altså Bodil Austenaa Johansen som mottok pris.

– Det var helt vanvittig bra å få en slik pris, og veldig uventet. Jeg visste ingenting om det, sier hun selv. Pengene har hun bestemt at skal gå til en liten gressklipp­er-traktor. – Vi har bruk for en ny plenklippe­r her ute, for det må jo se litt ordentlig ut når folk kommer på besøk, sier hun.

Neste vaffelsønd­ag på Marivold blir i slutten av mars, hvis snøen er borte. ➤ Anna Torp Kvasjord

 ?? FOTO: BJØRN ATLE EIDE ?? PRIS: Bodil Austenaa Johansen fikk prisen utdelt på Postmannsl­aget.
FOTO: BJØRN ATLE EIDE PRIS: Bodil Austenaa Johansen fikk prisen utdelt på Postmannsl­aget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway