Grimstad Adressetidende

Heller ingen søndagssko­le

-

➤ Det kan gå hardt for seg i politikken. Partisekre­taer Haakon Lie slo fast på sitt karakteris­tiske vis at Arbeiderpa­rtiet ikke var noen søndagssko­le. Den samme konklusjon­en kan man trekke om Kristelig Folkeparti. Heller ikke partiet til Knut Arild Hareide og Kjell Ingolf Ropstad har vaert noen søndagssko­le, i alle fall ikke denne høsten.

➤ VG har avdekket nye opplysning­er om hvor hardt det gikk seg for inn mot landsmøtet, som med knapt flertall vedtok å forhandle med regjerings­makt med Høyre, Venstre og Frp. At både rød og blå side brukte tøffe virkemidle­r for å vinne maktkampen, kommer ikke som en overraskel­se. Partileder Knut Arild Hareide hadde hemmelige møter med Ap-leder Jonas Gahr Støre, og solid støtte fra partiveter­an Kjell Magne Bondevik og partiets sekretaer Hilde Frafjord Johnson.

➤ Nå får Kjell Ingolf Ropstad kritikk for å ha hatt strategisk­e møter med hele Høyre-ledelsen, inkludert statsminis­ter Erna Solberg. Ingen hadde vel trodd at Høyre skulle sitte passiv og se Hareide foraere statsminis­terposten til Støre. Samtidig gir VG et interessan­t innblikk i hvor aktiv Solberg i denne prosessen.

➤ De sitter mange skuffede og sinte KrF-ere på rød side. Trolig håper de på en omkamp som kan føre partiet over til Ap, Sp og SV. Siste ord er neppe sagt i dette politiske dramaet.

 ??  ?? MAKTKAMP: Bak den hyggelige fasaden pågikk det en knallhard maktkamp i KrF. Her er Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide fra besøket i Agder KrF.
MAKTKAMP: Bak den hyggelige fasaden pågikk det en knallhard maktkamp i KrF. Her er Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide fra besøket i Agder KrF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway