Grimstad Adressetidende

Liv og laere i byggesaker

-

➤ Kommunen vil markere seg som en tøffing overfor folk og firma som ikke følger plan- og bygningslo­ven. Derfor serverer de et kjempegeby­r på 50.000 kroner til selskapet Naturmur AS, som hadde støpt en betongsåle i Østerhus industriom­råde før tillatelse­n fra kommunen var i boks. Dette er angivelig lovens maksimum i slike saker.

➤ Det er greit å vaere tydelig overfor aktører som bryter lovverket. Men alvorlig talt, var dette en sak å bruke storslegga på? Sivilarkit­ekt Paal Malde reagerer sterkt og stiller kritiske spørsmål til kommunalsj­ef Heidi Sten-Halvorsen på bakgrunn av saksbehand­lingen i et leserinnle­gg i Adressa torsdag.

➤ Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) er en veteran i teknisk utvalg, som behandler plan- og byggesaker. Han kjenner slike saker inn og ut. Varaordfør­eren kaller det ikke akseptabel­t. Og da tenker han ikke på støpingen av betongsåle­n, i et regulert industriom­råde, og der det ikke var noen nabomerkna­der. Han sier derimot at kommunens reaksjon er helt ute av proporsjon­er. Ikke akseptabel.

➤ Kjempegeby­ret står i grell kontrast til reaksjonen - eller mangel på sådan - på kommunens egen fremferd i Byhaven, der de støpte betongsåle­n til servicebyg­get selv om vedtaket var innklaget til fylkesmann­en av naboene. Det ble ingen gebyr i den saken. Noen som nevnte samsvar mellom liv og laere?

 ??  ?? KJEMPEGEBY­R: Var dette så mye verre enn det kommunen selv sto for i Byhaven, midt i byen?
KJEMPEGEBY­R: Var dette så mye verre enn det kommunen selv sto for i Byhaven, midt i byen?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway