Grimstad Adressetidende

Reagerer på kort basseng

Svømmetren­er Lise Lothe reagerer på forslaget om 25 meter basseng i den nye planlagte svømmehall­en.

- ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

Saken skal behandles i kommunesty­ret mandag 10. desember.

Forslaget til vedtak er at kommunesty­ret ber rådmannen jobbe videre med utredning av ny svømmehall i området Campus Grimstad. Kommunesty­ret ber rådmannen legge til grunn at det planlegges og prosjekter­es for å bygge et 25 meters anlegg med åttebaner, opp la e ring s basseng og terapibass­eng som erstatning for varmtvanns bassenget på Berge gård.

Aktiv svømmer og trener for A-gruppa i Grimstad svaemmeklu­bb, Lise Lothe, hadde håpet på et 50 meters basseng.

– Plassering­en på campus er ikke svømmeklub­ben så opptatt av, det viktigste er å få et 50 meters basseng. For det handler o måfå gode treningsfo­rhold, og at det blir stort nok for både folke bad aktivitet, trening og svømme opp la ering. Personlig, som politiker og som innbygger ville jeg nok hatt bassenget på Gundershol­men. Kan vi få en god hall skal jeg bøye meg for hvor det blir, bare vi få 50 meter. For svømmeklub­bens del vil de ha det der de kan få et 50 meters basseng så fort som mulig, sier Lothe. Hun forklarer at 25 meterikke er internasjo­nal konkurrans­estandard.

– Og med innbyggert­allet vi har er det anbefalt med 50 meter. Vi har svømmere fra andre steder som kommer for å trene hos oss, vi blir et knutepunkt, sier Lothe.

Tre alternativ­er

De tre alternativ­e plassering­ene som skal vurderes har mye av de samme egenskapen­e, men noen forholder ulike. For svømmeunde­rvisningen i skolesamme­nhengpeker Campus se guts om den plassering­en som vil gi flest skoler anledning til å unngå busstransp­ort. Langemyrjo­rdet peker seg ut som det enkleste område å bygge på da kommunen eier området og det vil fortsatt vaere mulighet for ytterliger­e utvikling av området. Gundershol­men peker seg ut som et attraktivt område for å ha et svømmeanle­gg, men da bør det vurderes å legge opp til å utnytte de lokale forholdene ved å etablere et badeanlegg med både utvendige og innvendige fasilitete­r. Kommunen kan miste betydelige inntekter av et potensielt eiendomssa­lg på Gundershol­men.

– Campus peker seg totalt sett ut som det mest interessan­te området for etablering av et svømmeanle­gg. Plassering av svømmehall i dette området vil gjøre Grimstad enda mer attraktivt for studenter. Campusområ­det er i stor utvikling og Grimstad kommune ønsker å vaere med på å gi større synergieff­ekt i dette området, står det i sakspapire­ne.

25 meter basseng

Rådmannen ble også bedt om å vurdere økonomiske konsekvens­er for etablering og driftskost­nader av et 50 meters svømmeanle­gg mot et 25 meters svømmeanle­gg.

– Rådmannen anbefaler at det etableres en ny svømmehall som gir en økt kapasitet med lavest mulig kostnad, for å bedre ivareta opp la e ring slovensk rav. Rådmannen anbefaler dermed at det etableres svømmeanle­gg på 25 meter og åttesvømme­baner medet eget opp la e ring s bassen itillegg. Rådmannen anbefaler også å flyttetera­pibassenge­t fra Berge gård til en samlokalis­ering med nytt svømmeanle­gg på campus, står det i sakspapire­ne.

 ?? ARKIVFOTO ?? LIK STØRRELSE: Bassenget som nå planlegges blir kanskje ikke lenger enn det som er på Levermyr i dag.
ARKIVFOTO LIK STØRRELSE: Bassenget som nå planlegges blir kanskje ikke lenger enn det som er på Levermyr i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway