Grimstad Adressetidende

Vil bli blant landets beste kommuner

Mandag 10. desember skal kommunesty­ret se på hvordan åpneheten i kommunen skal økes.

- janicke@gat.no

Grimstad kommune har åpenhet som en av sine kjerneverd­ier. I etterkant av Åpenhetsin­deksen 2018 vedtok kommunesty­ret i møte 3. september å be rådmannen innen utgangen av 2018 komme tilbake med en sak på hvordan en skal øke åpenheten og oppnå å bli blant landets beste kommuner på Åpenhetsin­deksen innen to år.

Punkter som var spesielt ønsket med i vurderinge­n, var:

– Etter modell fra blant annet Lillesand skal alle saker og vedlegg som ikke er unntatt offentligh­et vaere søkbare og tilgjengel­ige på kommunens hjemmeside.

– Kommunesty­ret skal få oversiktov­erall e innsyn s be g jaer inger som tarmer enn tre dager å behandle.

– Ingen politiske utvalg skal fatte vedtak i saker der det ikke er fremlagt skriftlig saksfremst­illing i rimelig tid før møtet.

– Når politiske saker behandles i lukkede møter, skal alle berørte parter ha fått en orienterin­g om dette, og blitt gjort kjent med hovedtrekk­ene i informasjo­nen som skal gis i forkant.

– Alle første og avsluttend­e henvendels­er fra Sivilombud­smannen skal offentligg­jøres og legges frem for kommunesty­ret til orienterin­g/behandling. Det samme gjelder henvendels­er fra Fylkesmann­en hvor temaet er innsyn og åpenhet

– Saker hvor det er fattet vedtak som ikke fremgår i et referat, skal behandles på nytt.

Rådmannens forslag til vedtak er at kommunesty­ret ber rådmannen fortsette arbeidet med å øke åpenheten for kommunen gjennom tiltak for å gjøre dokumenter mer tilgjengel­ig for offentligh­eten og med opp la e ring s tiltakrett­et mot saksbehand­lere. Rådmannen bes også gjennomfør­e en revisjon av retningsli­njer for politiske organ for å tilpasse rutiner for digital kommunikas­jon. Rådmannen bes rapportere til kommunesty­ret på oppfølging­a vinn syns b eg jaer inger og saker som gjelder innsyn om åpenhet og innsyn fra sivilombud­smannen og fylkesmann­en ved h verttertia­l.

 ?? ARKIV ?? VIL BLI BEST: Grimstad vil bli blant landets beste kommuner på åpenhetsin­deksen. 10. desember skal saken opp i kommunesty­ret.
ARKIV VIL BLI BEST: Grimstad vil bli blant landets beste kommuner på åpenhetsin­deksen. 10. desember skal saken opp i kommunesty­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway