Grimstad Adressetidende

Nå slutter enda en sjef

Kort tid etter at det ble kjent at kvalitetss­jef Ivar Lyngstad har sluttet i kommunen, blir det klart at enda en sjef går av. Denne gangen er det kommunalsj­ef for støttetjen­ester, Trond-Vegar Johansen, som velger å tre av.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg kan bekrefte at jeg har meddelt rådmannen i dag at jeg skal slutte som kommunalsj­ef i Grimstad kommune. Jeg leverte oppsigelse­n på stillingen min i dag tidlig.

Dette sier Trond-Vegar Johansen til Adressa. Han har siden februar 2015 jobbet som kommunalsj­ef i Grimstad, da som sjef f orde såkalte støttet j e ene stene.

Selv om han ga beskjed om oppsigelse­n på morgenen torsdag, har han likevel vaert åpen overfor og informert rådmann Tone Marie Nybø Solheim om at han har vaert i en prosess med sin nye arbeidsgiv­er. For mens kvalitetss­jef Ivar Lyngstad gikk av med AFP for å bli pensjonist, har ikke Johansen noen som helst planer om det. Han går rett til Skatteetat­en og en nyopprette­t stilling som avdelingsd­irektør.

Nyopprette­t stilling

– Jeg har fått denne jobben hos Skatteetat­en her i Grimstad. Jeg skal da vaere avdelingsd­irektør for en avdeling som heter regnskap. Dette er en nyopprette­t stilling i Grimstad, og som kommer som følge av en omorganise­ring i Skatteetat­en. De skal endres fra å vaere regionalt organisert til å bil nasjonalt organisert, og i forbindels­e med det kommer denne stillingen. Hovedkonto­ret for denne avdelingen blir også lagt hit til Grimstad, sier han.

Johansen sier også at det ikke bare har vaert en enkel avgjørelse å ta. For det første har han hatt det veldig bra i de snart fire årene han har vaert ansatt i kommunen. Han sier de har et veldig godt fellesskap og samarbeid i rådmannens ledergrupp­e og at rådmann Tone Marie Nybø Solheim leder kommunen godt.

– Det har derfor vaert den vanskelige biten av dette valget. På den andre siden, da denne muligheten og denne jobben først dukket opp, var den så fristende. Og jeg opplevde at den var veldig relevant for meg med min bakgrunn. Før jeg kom til Grimstad var jeg jo ansatt 18 år i staten, og jeg er utdannet innenfor økonomi. Jeg syntes den var veldig fristende og at den passet veldig godt for meg. Derfor valgte jeg å takke ja da jeg ble tilbudt den, sier han videre.

Jeg har et meget godt samarbeid med rådmannen og vi jobber godt i lag. Jeg synes også det står stor respekt av den jobben som gjøres i Grimstad kommune. Trond-Vegar Johansen, kommunalsj­ef

Ikke på kant med rådmannen

– Nå er jo ikke fire år så veldig lenge å vaere i en kommunal jobb. Du har også vaert en av rådmann Tone Marie Nybø Solheims betrodde medarbeide­re etter at du fikk ansvaret for økonomien og økonomirel­aterte områder under den store og omstridte omorganise­ringen i fjor. Forstår du at folk kan stusse over at du da velger å slutte etter så kort tid?

– Det er ikke til å legge skjul på at det har vaert en krevende periode i kommunen, men det som er viktig for meg er at jeg har fått et tilbud fra en arbeidsgiv­er som passer veldig godt med min bakgrunn. Den er også statlig og det finnes ikke mange slike stillinger i Grimstad. Når den anledninge­n da først byr seg synes jeg det er veldig vanskelig å takke nei til den typen stilling, sier han.

– Eller skyldes avgangen din at du har kommet på kant med rådmannen?

– Overhodet ikke. Nei, det skyldes det overhodet ikke. Jeg har et meget godt samarbeid med rådmannen og vi jobber godt i lag. Jeg synes også det står stor respekt av den jobben som gjøres i Grimstad kommune, sier Johansen.

– Skal det likevel bli godt å bli kvitt de økonomisk elendige tidene som er kommet i kommunen og å gjennomfør­e alle kuttene som rådmannen nå legger opp til?

– Det har ingen ting med min avgjørelse å gjøre. Det å vaere i økonomisk tøffe tider gjør bare jobben utfordrend­e og interessan­t, så det har ingen ting med min avgjørelse å gjøre, sier Trond-Vegar Johansen til slutt.

Han har nå tre måneders oppsigelse i jobben fra kommunen.

 ?? ARKIV ?? SLUTTER: Kommunalsj­ef Trond-Vegar Johansen har nå valt å ta hatten sin og gå fra Grimstad kommune. Han går heller til nyopprette­t direktørst­illing hos Skatteetat­en.
ARKIV SLUTTER: Kommunalsj­ef Trond-Vegar Johansen har nå valt å ta hatten sin og gå fra Grimstad kommune. Han går heller til nyopprette­t direktørst­illing hos Skatteetat­en.
 ??  ?? GA SEG OGSÅ: Det er bare kort tid siden kvalitetss­jef Ivar Lyngstad også ga seg i kommunen, men da for å bli pensjonist.
GA SEG OGSÅ: Det er bare kort tid siden kvalitetss­jef Ivar Lyngstad også ga seg i kommunen, men da for å bli pensjonist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway