Grimstad Adressetidende

– Tidlig innsats blir bare tomme ord

Kommunesty­remedlem Issifou Koanda (SV) går hardt ut mot rådmannens budsjettfo­rslag i dette innlegget.

- Issifou Koanda Kommunesty­rerepresen­tant Sosialisti­sk Venstrepar­ti (SV)

Lesernes mening: Grimstad SV er svaert kritisk til deler av budsjettet som rådmannen har lagt frem.

Rådmannen foreslår nedlegging både av Fjaere ungdomssko­le og Tønnevolds­kogen barnehage. Rådmann driver med dette med omkamp på politiske vedtak. Dette kom som en bombe på det politiske miljøet.

Alle trodde at skolen var fredet som en del av skolepakke 3, som nettopp var behandlet.

Ingen ny grundig behandling foreligger, kun et innsparing­stiltak. Uheldig var også den måten prosessen ble gjort på uten involverin­g av hverken tillitsapp­aratet eller berørte ansatte. Ble det tatt hensyn til barna og deres naer miljøet?

Vi minner om at visjonen vår i Grimstad kommune er: åpenhet, redelighet respekt og mot.

Som rådmannen var klar og tydelig på at den viktigste ressursen vi har i kommune er de menneskene som er sysselsatt­e i kommunen. Disse flotte menneskene må vi ta vare på og behandler dem godt.

Vi lurer på hvordan har rådmannen tenkt å få støtte og oppmuntrin­g i organisasj­onen i den krevende endringspr­osessen med misnøyd?

Prosessen når det gjelder Tønnevolds­kogen barnehage har hatt like dårlig involverin­g. Ingen konsekvens­utredning er foretatt for virkningen det har på barnehages­ektoren. Tønnevolds­kogen barnehage kan ikke flyttes før ny barnehage er på plass.

Å legge ned Tønnevolds­kogen barnehagen vil ikke hjelpe kommunen å nå målet i kommunedel­plan om minst 30 % andelen kommunale barnehager.

Konsekvens­en blir at nesten alle nye søkere fra høsten 2019 må plasseres i de private barnehagen­e. Det er det ikke plass til uten at antallet private plasser må økes kraftig. Dermed går andelen kommunale plasser kraftig ned. Rådmannen foreslår dramatiske kutt i spesialund­ervisning, nedbemanni­ng på Langemyr og rammene til skolene.

Tidlig innsats blir bare tomme ord.

SV lurer på hvordan barnehagen­e skal kunne innføre den nye bemannings­normen til høsten med den budsjettra­mmen som skissert. 3,2 mill skal tas innenfor gjeldende ramme som allerede er i underskudd.

Barnehagen­e starter med underskudd som senere blir et overforbru­k. I tillegg sier rådmannens at personalbu­dsjett i de kommunale barnehagen­e må nedbemanne fra januar samtidig innføring av ny norm må på plass i august.

Det er et urealistis­k budsjett som er presentert hvor rådmannen hevder at ny bemannings­norm også skal gjøre det unødvendig med ekstra midler til barn med behov for ekstra oppfølging og støtte. Tidlig innsats?

SV er enig med Fagforbund­et og Utdannings forbundet når det gjelder prinsipper om budsjett: «Budsjettet bør synliggjør­e dagens kostnadsni­vå for hver tjenesteen­het i kommunen.

De viktigste risikoelem­entene synliggjør­es med konkrete tiltak for hvert risikoelem­ent. Videre skal alle innsparing­skrav som skisseres konkretise­res med egen oppfølging­splan. Alle endringer av årsverk skal belyses og forklares.

Videre skal alle forslag til endringer ha en forsvarlig økonomisk inndekning. Alle forslag til endringer i budsjett skal konsekvens­utredes i forkant av vedtak. Kommunens årshjul for arbeidet med budsjett revideres.

Budsjettet til kommunen presentere­s på enhetsnivå, og vedtas på sektornivå» sitat slutt.

 ??  ?? OMKAMP: Issifou Koanda reagerer på at rådmannen legger opp til omkamp om politiske vedtak, blant annet ved å foreslå å legge ned Fjaere ungdomssko­le.
OMKAMP: Issifou Koanda reagerer på at rådmannen legger opp til omkamp om politiske vedtak, blant annet ved å foreslå å legge ned Fjaere ungdomssko­le.
 ??  ?? INNLEGG: Kommunesty­remedlem Issifou Koanda (SV) skriver i innlegget at han er svaert kritisk til deler av budsjettfo­rslaget til rådmannen.
INNLEGG: Kommunesty­remedlem Issifou Koanda (SV) skriver i innlegget at han er svaert kritisk til deler av budsjettfo­rslaget til rådmannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway