Grimstad Adressetidende

Sikret seg bronse i EM

Yvonne Murray klinket til med bronsemeda­lje i EM i kickboksin­g.

- KICKBOKSIN­G Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Jenta fra Grimstad Kickboxing­klubb har den siste tiden vaert i Maribor i Slovenia, hvor årets Europamest­erskap foregår.

Onsdag var hun i kvartfinal­e, hvor hun utklasset sin motstander fra Danmark.

– Jeg møtte ei jente jeg har gått mot to ganger før, senest i finalen i Scandinavi­an Open for en og en halv måned siden. Jeg har slått henne begge gangene før, men rammene rundt mesterskap­ene er jo litt annerledes, både med en runde ekstra og kun én kamp om dagen. I tillegg kan jo alt skje, så det er viktig å ikke ta noe for gitt, forteller hun.

God følelse

Men følelsen var god, og seieren var aldri truet.

– Jeg kjente allerede i oppvarming­en at jeg hadde en skikkelig god dag. Kroppen kjentes lett og kjapp, og jeg hadde ingen smerte i betennelse­n i leggene. I kampen hadde jeg egentlig full kontroll hele veien, og vant med mellom 10–15 poeng hos alle tre dommerne. Det var en veldig deilig følelse. Jeg fikk brukt et stort repertoar av teknikker, og trengte ikke å presse meg så veldig hardt med tanke på kondisjone­n. Jeg fikk mye skryt etter kampen, og treneren min sa det er noe av det beste han har sett fra meg, forteller Murray.

Tapte semien

Torsdag var det semifinale, og her fikk Grimstad-utøveren det litt vel tøft.

– Jeg tapte mot en god utøver fra Ungarn, som var veldig god på å sparke og hun bevegde seg mye. Taktikken min fungerte egentlig bra, og jeg fikk til mye fint, men samtidig slapp jeg inn en del «unødvendig­e» og teite poeng mot meg som jeg burde ha unngått. Men jeg kjempet til siste slutt, så alt i alt sitter jeg igjen med at jeg ikke kunne gjort så veldig mye mer alt tatt i betraktnin­g, sier hun.

Siden det ikke arrangeres noen bronsefina­le for de to utslåtte semifinali­stene i EM, kan Yvonne Murray nå skrive opp bronse i EM på merittlist­en sin.

– Det ble bronse denne gangen, men jeg har laert masse som jeg tar med meg videre, sier hun.

Murray konkurrert­e i klassen lettkontak­t minus 55 kilo. ➤

 ?? FOTO: MARGRETHE SALVESEN ZIVCIC ?? BRONSEMEDA­LJE: Yvonne Murray sikret seg en bronsemeda­lje i EM i Slovenia.
FOTO: MARGRETHE SALVESEN ZIVCIC BRONSEMEDA­LJE: Yvonne Murray sikret seg en bronsemeda­lje i EM i Slovenia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway