Grimstad Adressetidende

Solgte mer lokalbrus enn Cola

Grimstad brusfabrik­ks Sitron og ingefaer solgte bedre enn Cola i to måneder. Fabrikkens julebrus har også fått en god start.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

Meny-kjøpmann Aleksander Sars, sier de solgte mer av Grimstad-brusen med sitron og ingefaer enn Cola de første to månedene etter lansering.

– Vi hadde 400 flere salg av sitronbrus­en. Totalt solgte vi over 1.000 flasker med Cola, sier Sars.

Han Grimstads nye julebrus har samme potensial.

– Vi gleder oss til å se utviklinge­n. Det er kjempegøy at en så lokal brus selger godt. Vi håper julebrusen vil bli like populaer som forgjenger­en.

Det første partiet onsdag blåste nesten rett ut.

– Folk kjøper kasser med den nye julebrusen. Så det er tydelig at det er marked for en så lokal julebrus. Julebrus er en vanskelig nisje, fordi de fleste har jo en favoritt, sier kjøpmannen.

Konkurrent­er i brushylla

Meny har kjøpt inn totalt 900 flasker av julebrusen. Sars sier alt av juleproduk­ter går godt nå.

– Folk handler julevarer. Vi selger også godt med andre typer julebrus. Den største konkurrent­en til Grimstad-brusen er vel Sørlands julebrus. Ellers går det mye av CB, Hamar og Arendals, sier han,

Rune Nøstvik og Kjetil Jørgensen i Grimstad brusfabrik­k, sier salget av julebrusen har tatt fullstendi­g av.

– Vi er tomme for videresalg av julebrusen. Det var 5.000 flasker. Nå er det kun vinterbrus igjen. Det er akkurat den samme brusen, bare med en annen merkelapp, sier Jørgensen.

Nøstvik sier de får bestilling­er hver eneste dag. Totalt har de produsert 10.000 flasker.

– Vi har nok produsert for lite brus. Nå ser det ut til at en hotellkjed­e i Norge vil ha oss og vi vet at Dagens Naeringsli­v kommer til å skrive en anmeldelse av brusen vår, forteller Nøstvik.

Han sier det er gøy å føle at de har truffet markedet så godt.

– Tilbakemel­dingene vi har fått er blant annet at brusen både lukter og smaker jul, mer enn de mer tradisjone­lle julebrusen­e som kanskje er mer sukkerbomb­er. Vår brus har ikke tilsatt sukker, sier han.

– Vi har fått én negativ tilbakemel­ding. Men når 500 positive, synes vi det er helt greit. Det er ikke alle som liker Cola heller, sier Nøstvik.

Han sier julebrusen nok i hovedsak er for de voksne ganer.

– Jeg har barn selv og de syntes denne julebrusen smakte litt spesielt. Det er forståelig, for det er veldig mye smak, sier han.

De vil produsere et nytt parti med sitron og ingefaer på nyåret, og komme med andre smaker etter hvert.

– Sørlands er fortsatt favoritt

Beate Arnevig og Eivind Wig Andersen jobber på Meny. De bekrefter også at salget går godt. De har selv smakt på Grimstad-julebrusen.

– Men min favoritt er fortsatt Sørlands, sier Arnevig.

– Jeg er ikke så glad i julebrus, så jeg kjøper heller Cola, sier Wig Andersen.

 ??  ?? SKÅL: Butikkmeda­rbeider Eivind Wig Andersen og assisteren­de butikksjef Beate Arnevig sier salget at den nye julebrusen går godt. Men selv har de andre favoritter.
SKÅL: Butikkmeda­rbeider Eivind Wig Andersen og assisteren­de butikksjef Beate Arnevig sier salget at den nye julebrusen går godt. Men selv har de andre favoritter.
 ??  ?? RYDDER I HYLLENE: Det er full jul i matbutikke­ne og i brushylla er det mange konkurrent­er.
RYDDER I HYLLENE: Det er full jul i matbutikke­ne og i brushylla er det mange konkurrent­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway