Grimstad Adressetidende

MDG håper på minst én representa­nt etter valget

Marlene Imre er MDGs neste ordførerka­ndidat i Grimstad, men tar på ingen måte av av den grunn. Partiet har nemlig ingen ordføreram­bisjoner, bare et håp om å få inn like mange representa­nter i kommunesty­ret som de har i dag: én.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Det føles ganske nedpå å vaere MDGs (Miljøparti­et De Grønne, red.anm.) ordførerka­ndidat foran valget neste høst. Vi er jo et veldig lite parti, så vi skal egentlig bare vaere glade hvis vi klarer å beholde like mange kandidater som vi har i dag. Det er derfor ikke så veldig stort å vaere ordførerka­ndidat for MDG i Grimstad.

Dette sier Marlene Imre (46 år) til Adressa. Hun ble på mandagens nominasjon­smøte i partiet valgt som deres ordførerka­ndidat til kommuneval­get neste høst. Med seg på andre plass fikk hun den unge Shirin Bagheri, en 18 år gammel jente som går siste året på Dahlske videregåen­de skole. Hun er ifølge en pressemeld­ing fra partiet en grimstadje­nte som tross sin unge alder har markert seg politisk i Grønn ungdom, ungdomspar­tiet til MDG.

Vaert med som støttepart­i

Sammen skal de to altså prøve å sikre partiet en fortsatt plass i kommunesty­ret, eller aller helst øke den. MDG har i denne perioden en representa­nt i kommunesty­ret i Grimstad, Esben Moy.

Det var første gang at partiet kom inn i kommunesty­ret etter valget for tre år siden, og de valgte da å bli et støttepart­i for posisjonen bestående av KrF, Ap, Sp og Venstre.

Som følge av innkjøpssa­ken og de store uenigheten­e rundt håndtering­en av denne, valgte Venstre etter hvert å gå ut av dette samarbeide­t, og har siden fungert i opposisjon. SV var også opprinneli­g inne i varmen som støttepart­i for posisjonen, men står etter det Adressa erfarer i dag utenfor og jobber i opposisjon.

MDGs Esben Moy har fra før av sagt at han ikke stiller på liste for MDG i Grimstad ved neste valg, men vil heller jobbe for å komme inn i fylkespoli­tikken.

Skrekkblan­det fryd

Selv om Imre ikke har noen ambisjoner om å bli den neste ordføreren i Grimstad etter valget neste år, gleder hun seg likevel over plassen hun har fått av partiet.

– Det er med en skrekkblan­det fryd jeg står på førsteplas­sen. Jeg håper vi beholder i hvert fall det ene mandatet. Det er det viktigste for oss. Et hårete mål er at vi dobler det og får to representa­nter inn i kommunesty­ret. Men det er et hårete mål, sier 46-åringen, som til daglig jobber som assistent i en av boligene i kommunens boveileder­tjeneste.

– Men du tar altså ikke av selv om du har blitt valgt til partiets ordførerka­ndidat?

– Nei. Jeg skjønner at i de andre og større partiene er det viktig hvem de velger som ordførerka­ndidat siden de faktisk kan komme til å bli ordfører, men det tror jeg ikke MDG kommer til å få her i Grimstad, ikke med det første i hvert fall. Vi ser ikke at det kommer til å skje, sier hun.

Med i MDG siden 2009

Imre har vaert med i partiet siden 2009, da hun var med og starte opp lokallaget i Namsos. Senere har hun også vaert med i lokallaget i Steinkjer som ved valget for tre år siden gjorde det veldig bra og fikk inn to representa­nter i kommunesty­ret der.

– De gjorde det mye bedre enn forventet der, og fikk inn to representa­nter. Det var både fordi de hadde en god sak, og fordi de fikk mye god pressedekn­ing på den saken, sier hun.

Ellers er hun også styreleder for partiet her i Grimstad. Hun er også glad for å ha fått med seg Shirin Bagheri på andreplass. Hun er ifølge Imre en veldig aktiv grønn ungdomspol­itiker som er veldig flink og som har fått med seg mye av MDGs politikk og kan den grundig. Hun har også sagt at hun vil ta et hvileår etter videregåen­de og jobbe med politikken.

– Hun har ambisjoner om å bli politiker, sier Imre til slutt. ➤

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MDGS POLITIKERE: Marlene Imre (nummer fire fra venstre) har beskjedne ambisjoner om å bli byens neste ordfører. Her med et knippe andre MDG-politikere: Jostein Trondal (t.v.), Esben Moy, Shirin Bagheri og Jens Fauchald.
FOTO: PRIVAT MDGS POLITIKERE: Marlene Imre (nummer fire fra venstre) har beskjedne ambisjoner om å bli byens neste ordfører. Her med et knippe andre MDG-politikere: Jostein Trondal (t.v.), Esben Moy, Shirin Bagheri og Jens Fauchald.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway