Grimstad Adressetidende

Får stor narkotikas­ak opp for tingretten

En mann i 20-årene fra Fevik er tiltalt for oppbevarin­g av over 800 gram metamfetam­in og en rekke tilfeller av ulovlig kjøring med bil.

- Red@gat.no

Saken kommer opp for Aust-Agder tingrett 17. januar neste år.

I tiltalen står det at den 28 år gamle mannen fra Fevik har hatt befatning med så vel narkotiske piller som metamfetam­in. For å nevne noe av det vedkommend­e må svare for.

Ut fra tiltalen til statsadvok­atene i Agder er det klart at 28-åringen ble stoppet i en bil utenfor Arendal da det ble oppdaget narkotika en rekke steder i kjøretøyet for ett års tid siden. Mannen hadde da ikke lov til å kjøre bil. I retten vil det derfor bli lagt ned påstand om tap av førerrette­n for lang tid fremover.

Hadde stoff på politistas­jonen

Ifølge tiltalen hadde han til sammen 805,6 gram metamfetam­in i bilen sin under en kjøretur i Amerikakle­iva i Arendal i fjor høst. På politistas­jonen i Arendal samme dag oppbevarte han også 2,73 gram stoff i en blanding inneholden­de metamfetam­in og fluormetam­fetamin, står det videre i tiltalen.

Påtalemynd­igheten mener videre at mannen kjøpte rundt 2,2 gram hasj, 1,1 gram heroin, en dl GHB og to glass Rivotril 2 mg som til sammen inneholdt 144 tabletter med virkestoff­et klonazepam en sommerdag i Grimstad i fjor. Han oppbevarte alt på sin bostedsadr­esse da politiet foretok ransaking der samme dag.

Kjører mye ulovlig

I fjor høst ble mannen også målt til 57 km/t mens han kjørte i 50-sonen på Saltrød. Han hadde på dette tidspunkte­t ikke gyldig førerkort. Dette stoppet likevel ikke 28-åringen i å kjøre flere ganger.

Påtalemynd­igheten mener mannen også kjørte en personbil i Kristiansa­nd en høstkveld i fjor til tross for at han var påvirket av det narkotiske virkestoff­et THC tilsvarend­e minst 0,2 promille. En sommerdag i år kjørte han igjen en personbil, denne gangen i Grimstad, til tross for at han også da skal ha vaert påvirket av THC over lovlig verdi. Han hadde heller ikke gyldig førerkort under disse turene.

 ?? ARKIV ?? TINGRETTSD­OMMER: Jan Atle Hansen er rettens administra­tor når straffesak­en kommer opp mot 28-åringen fra Fevik på nyåret. Her avbildet i en annen sak.
ARKIV TINGRETTSD­OMMER: Jan Atle Hansen er rettens administra­tor når straffesak­en kommer opp mot 28-åringen fra Fevik på nyåret. Her avbildet i en annen sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway