Grimstad Adressetidende

Preke Guds ord

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

og en vanlig fyr da. Jeg ønsker å formidle evangeliet. Også følger det med en del ting med, blant annet å gi folk et fellesskap. Det er mye ensomhet rundt omkring. Mange trenger omsorg, å bli sett og å vaere en del av et fellesskap, sier han.

Ville vekk fra militaeret

– Hva var det som gjorde at du ble prest?

– Da jeg var i militaeret, trivdes jeg ikke. Jeg snakket med feltpreste­n og sa det som det var. Han sa jeg kunne bli militaerne­kter, men det var ikke aktuelt for meg. Men så tok han kontakt igjen og sa at jeg kunne studere medisin eller teologi og på den måten slippe militaertj­enesten. Dermed begynte jeg å studere teologi. Men prest skulle jeg ikke bli. For det var bare folk fra Sørlandet med skarre-r som ble det. Som gudbrandsd­øl kunne jeg ikke se meg selv i den rollen. Men så ble jeg oppringt av davaerende biskop i Agder, Halvor Bergan, og spurt om jeg kunne tenke meg å ta et vikariat som prest i Fjaere kirke i 1996. Etter litt gjennomten­kning takket jeg ja til det, sier han. – Og dermed har det nå blitt som det har blitt.

Løsnesløkk­en har vaert gift med Aase Løsnesløkk­en, som opprinneli­g kommer fra Skiftenes, i 35 år.

– Vi erfarer jo i vår tid at mange stiller opp med nye ektefeller. Og livet er kanskje ikke så enkelt for mange. Men jeg er så fornøyd med den jeg har, at jeg er ikke villig til å bytte henne ut. Så får en heller leve med at vi blir litt eldre årganger begge to, sier han.

Den nye Norkirken i Østerhus skal stå klar til åpningsfes­t første helga i advent, altså nå til helga. Det vil bli ulike arrangemen­ter fra fredag til søndag. Løsnesløkk­en håper så mange som mulig i Grimstad vil vaere med på åpningsfes­ten.

 ??  ?? klar som ny pastor i Norkirken og gleder seg til åpning av nytt kirkebygg til helga. Her er han på talerskole­n på julaften
klar som ny pastor i Norkirken og gleder seg til åpning av nytt kirkebygg til helga. Her er han på talerskole­n på julaften
 ??  ?? KLAR: Løsnesløkk­en er klar for nye utfordring­er i Norkirken fra høsten 2018. Her foran det nye kirkebygge­t ved Bibelskole­n og Normisjons­hallen i Østerhus, sammen med Jon Terje Midtbø.
KLAR: Løsnesløkk­en er klar for nye utfordring­er i Norkirken fra høsten 2018. Her foran det nye kirkebygge­t ved Bibelskole­n og Normisjons­hallen i Østerhus, sammen med Jon Terje Midtbø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway