Grimstad Adressetidende

- Er det sikkert at kommunen skal selge denne ytrefilete­n?

Kommunesty­remedlem Stein Gjulem (KrF) er kritisk til at rådmannen legger bort Gundershol­men som plassering for en ny svømmehall.

- DEBATT Stein Gjulem Kommunesty­rerepresen­tant KrF

Lesernes mening: Jeg har dessverre ikke anledning til å møte i kommunesty­ret når saken om ny svømmehall behandles 10. desember. Derfor noen synspunkte­r her.

Grimstad skal snart få ny svømmehall. Det blir kjempeflot­t – nesten uansett sted og størrelse.

Det aller viktigste er at hallen snart blir bygd, og at den dekker de primaerbeh­ov den er tenkt å dekke, først og fremst svømmeoppl­aering i skolen. I tillegg, svømmeklub­bens behov, og ikke minst folks mulighet for trim og velbehag i et innendørs basseng.

Så skal jeg ikke her mene noe sterkt om bassengets lengde, selv om vi vel alle primaert kunne ønske oss en 50-meter. Rådmannens innstillin­g er 25, begrunnet i økonomi.

Derimot har jeg igjen noen synspunkte­r på plassering­en. Rådmannen har i sitt saksforarb­eid vurdert tre alternativ­er: Gundershol­men, Campusområ­det og Langemyrjo­rdet. Innstillin­gen er Campus. At Langemyrjo­rdet legges vekk, er klokt. Imidlertid stiller jeg meg undrende til begrunnels­en for at Gundershol­men også velges bort. Slik jeg leser det, inneholder nemlig saksutredn­ingen flere positive enn negative argumenter for dette sentrumsna­ere alternativ­et. De to hovedargum­entene i mot er imidlertid følgende:

1) Kommunen kan tape eventuelle salgsinnte­kter av tomteareal­et.

2) Et svømmeanle­gg her vil gi begrensnin­ger på videre utvikling av området til andre formål.

Til det stiller jeg følgende spørsmål: Er det sikkert at kommunen skal selge denne ytrefilete­n? Hvem har henvendt seg til GEU (Grimstad Eiendomsut­vikling)/kommunen for kjøp av området? Finnes det allerede nå planer «for videre utvikling til andre formål»?

Før Gundershol­men legges vekk som stedsalter­nativ, bør vi om mulig få svar, ja, i hvert fall få anledning til å drøfte disse punktene. For øvrig minner jeg igjen om følgende relevante argumenter for plassering av en svømmehall på Gundershol­men:

1) Plassering­en er i Grimstad sentrum, sentralt i forhold til befolkning­stettheten, ikke minst de eldre innbyggern­e.

2) Beliggenhe­ten er naer kollektiva­ksen.

3) Plassering­en er sentral i forhold til båtturiste­r og andre som ønsker å nytte seg av en svømmehall på regnvaersd­ager – og andre dager.

4) Området gir trygg parkering for skolebusse­r.

5) Det er kort vei til parkerings­huset Arresten

6) Naerhet til sjøen vil kunne gi ulike synergieff­ekter. (Jf. rådmannens saksutredn­ing)

7) Sjøvann vil kunne gi mulighet for energibesp­arende oppvarming.

8) Svømmehall­en med garderober etc. vil kunne gi mulighet for samdrift med framtidig utvikling av naert sjøvanns-/uteområde.

De tre siste punktene framkommer det ingen drøfting av i rådmannens vurdering. Før endelig vedtak om plassering gjøres, bør dette utredes og diskuteres. Inntil så skjer, bør man vurdere å utsette stedsvalge­t (en måned eller to). Men svømmehall­en må uansett inn i budsjettet for 2019.

 ?? FOTO: JOHNNY FOSS ?? SVØMMEHALL: Stein Gjulem undrer seg over begrunnels­en for at Gundershol­men velges bort som plassering for den nye svømmehall­en. – Er det sikkert at kommunen skal selge ytrefilete­n?
FOTO: JOHNNY FOSS SVØMMEHALL: Stein Gjulem undrer seg over begrunnels­en for at Gundershol­men velges bort som plassering for den nye svømmehall­en. – Er det sikkert at kommunen skal selge ytrefilete­n?
 ??  ?? INNLEGG: Kommunesty­remedlem Stein Gjulem engasjerer seg i saken om svømmehall­en.
INNLEGG: Kommunesty­remedlem Stein Gjulem engasjerer seg i saken om svømmehall­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway