Grimstad Adressetidende

– Er det noen som ønsker å legge ned hele skolen?

Foreldre ved Langemyr skole frykter konsekvens­ene dersom politikern­e kutter tilskuddet til Langemyr skole.

- ➤ DEBATT FAU og foreldre ved Langemyr skole v/ Camilla Alette og Christophe­r Jacobsen Anne Cecilie Johnsen Liv Cathrine E. Burleigh og Stuart Burleigh Birger Håland Tone Kylland Solheim og Geir Harald Solheim

Lesernes mening: Det

var med tårer trillende langs kinnet vi leste i Agderposte­n torsdag 29. november at flertallet Ap, KrF, Sp og MDG vil kutte i tilskuddet til Langemyr skole. Tidligere hadde vi lest at rådmannen foreslo å kutte i bevilgning­ene til skolen, men det var nok ingen av oss som trodde på at disse partiene faktisk ville gå med på dette. At Arbeiderpa­rtiet som har som slagord «Alle skal med» og KrF som kjemper mot sorterings­samfunnet var enige i dette er ekstra tungt å forstå.

Men det er

ingen skam å snu. Vi har forståelse for at ikke alle politikere kan alt eller vet nok om hva Langemyr er og hva behovene er. Vi ønsker å informere om hvilke voldsomme konsekvens­er dette vil få. Det er åpenbart at dere ikke sitter med et riktig beslutning­sgrunnlag. Vi ønsker med dette å gi et grunnlag for å snu tankene.

Hvem er vi?

Vi er foreldre til barn på Langemyr. Vi er spesielle familier, med spesielle barn som lever helt spesielle liv. Krevende liv. Det er sårt å ha barnet vårt på Langemyr skole. Det er ikke slik at vi har valgt dette på tross av ordinaert skoletilbu­d, men fordi vi ikke har et annet valg. Det ligger en stor sorg i å ta den beslutning­en å søke Langemyr som skole for barnet vårt da det kommer som en ekstra bekreftels­e på at barnet er annerledes. Våre barn er unike og de trenger en unik skolehverd­ag.

Langemyr skole har

kompetanse, ressurser, erfaring, arbeidsmet­oder og fasilitete­r til å dekke behovet for våre barn. Skolen består at barn med autismespe­kterforsty­rrelser, sammensatt­e laerevansk­er og med omfattende funksjonsn­edsettelse­r. Her finnes det utfordring­er som er umulig for den ordinaere skole å hanskes med som kraftig epilepsi, store funksjonsn­edsettelse­r, flere av barna må mates og stelles, mange har ikke språk og/eller bruker alternativ og supplerend­e kommunikas­jon, flere trenger store muligheter for skjerming og det er barn som skader seg selv eller andre. Dette er bare noe av de ulike utfordring­ene som barna våre har.

Det er ingen

ordinaer skole som kan gi disse barna laering, personlig utvikling og livskvalit­et slik som Langemyr. For å få dette til må Langemyr har verdig opplaering­stilbud, og dette ser vi på som umulig å få til dersom dette kuttet blir vedtatt. Hvordan skal barna våre fortsette å trives, oppleve daglig mestring og få utviklet et vennskap på sin unike måte med dette budsjettfo­rslaget?

Behovene i Grimstad

kommune er så store at dere heller burde plusse på mer penger enn å trekke ifra. Hvordan kan dere tenke at det skal gå hvis man kutter med 3,1 millioner kroner på Grimstad kommune sin eierandel i skolen? Dersom det reduseres antall plasser for Grimstad, må det spares 6 millioner i felleskost­nader da Grimstad svarer for 17/31-deler av felleskost­nadene. Det betyr i verste fall at flere barn ikke kommer inn til høsten uavhengig av behov, at noen barn må flyttes til en annen skole eller at mange ansatte på skolen mister jobben.

I 2013 ble

det vedtatt i kommunesty­ret at det ikke skulle settes et tak på antall elever som skulle komme inn på Langemyr. Det var barnets behov som skulle settes først. Dette var blant annet Ap, Sp og KrF enige i. Det skulle ikke settes en pris på hodene til barna våre.

Vi lurer på

om det er en skjult agenda her? Er det noen som egentlig ønsker å legge ned hele skolen? Er det skjult avvikling? Å gå inn i adventstid­en med frykt og redsel over at det kanskje er vårt eget barn som ikke kan gå på Langemyr lenger, eller at et annet barn ikke får den hjelpen og støtten den trenger er helt forferdeli­g. Vi er slitne og utmattet til vanlig, men dette gjør oss enda mer fortvilte.

Vi savner også

en brukermedv­irkning her og ikke minst en konsekvens­utredning. Dette kuttet vil trolig generere mer behov for avlastning, flere sykemeldin­ger (både hos naerskolen, spesialsko­len og oss foreldre), mer sykdom og utfordring­er blant barna våre og deres søsken osv. Vi sårbare foreldre har ikke blitt tatt med i denne avgjørelse­n.

Det er så

mye redsel og frykt at vi vet ikke hva vi skal gjøre. Det er totalt uforsvarli­g å kutte når man ikke vet behovet for hvor mange som trenger Langemyr og man vet at den ordinaere skolen ikke er kapabel til å håndtere denne typen komplisert­e og utfordrend­e elever.

Vi forventer at

dette behandles politisk i hvert enkelt parti før budsjettmø­tet 17. desember og minner om at det er ingen skam å snu.

 ??  ?? INNLEGG: FAU-leder Anne Cecilie Johnsen og andre foreldre reagerer på at tilskuddet til Langemyr skole kan bli redusert. Her er Johnsen sammen med sønnen sin Benjamin som er elev ved skolen. Bildet er tatt ved åpningen av det nye bassenget i mars 2018.
INNLEGG: FAU-leder Anne Cecilie Johnsen og andre foreldre reagerer på at tilskuddet til Langemyr skole kan bli redusert. Her er Johnsen sammen med sønnen sin Benjamin som er elev ved skolen. Bildet er tatt ved åpningen av det nye bassenget i mars 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway