Grimstad Adressetidende

Damene hyller kokk

Jens Kristian Nilsen får Adressas julestjern­e.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

«Vi er en gruppe godt voksne damer som er innom den åpne kafeen på Feviktun flere ganger i uka. Der kan vi blant annet få kjøpt deilig lunsj og middag. Bak disken svinger det seg en flink og hyggelig kjøkkensje­f, Jens Kristian Nilsen. I tillegg til å servere god mat tar han seg tid til en liten prat, servert med et varmt smil. Vi ønsker å vise at vi setter stor pris på ham ved å gi ham Adressas julestjern­e».

Dette skriver kvartetten Arny Irene Ribe, Bjørg Helås, Ingrid Klemetsen og Reidun Samuelsen. Og julestjern­e skal selvsagt Jens Kristian Nilsen få.

– Dette var veldig gledelig og hyggelig, sier han når Adressa overrasker han i det han er i ferd med å servere middag til blant annet tipserne.

Travel dag

Jens Kristian Nilsen har jobbet som kokk på Feviktun siden 2004, og her trives han veldig godt.

– Jeg jobbet i restaurant­bransjen i 15–20 år før jeg kom hit. Da var jeg veldig lei det, og trengte å gjøre noe annerledes. Jeg trives veldig godt her, og møter veldig mange hyggelige mennesker, så her tror jeg at jeg blir vaerende, sier han.

Hver morgen serverer han kaffe og smørbrød til Fevik-folk som stikker innom, og etter det er det de ansatte som kommer for å få seg lunsj. Deretter er det middag i kafeen 12.30, før resten av huset skal ha mat klokken 15.30.

– Det går i ett, men jeg trives med dette, sier han.

Godt brød

Damene som har tipset Adressa forteller at brødet som Jens Kristian Nilsen lager er saerdeles godt, og de forteller at folk kommer fra Grimstad for å kjøpe det med seg hjem. Hemmelighe­ten ligger i melet.

– Harald Birkenes, som er sjef for kjøkkentje­nesten i Grimstad kommune, kjøpte inn en kvern, så her kverner vi kornet vårt selv, og lager brød hver morgen. Det er mange som liker det, sier Jens Kristian Nilsen.

– Hva er det som er så godt med dette brødet?

– Det er skikkelig hjemmebakt, det er grovt, men det har ikke nøtter eller frø. Det er aldeles nydelig altså, sier damene rundt bordet.

– Damene sier at du gir mer av deg selv enn man kan forvente, og at du alltid smiler og tar deg til en prat. Hvorfor gjør du det?

– Det bare er slik det. Det er en utrolig trivelig jobb det her, hvor jeg møter fornøyde og veldig hyggelige mennesker hver eneste dag, da gir man gjerne noe tilbake.

 ??  ??
 ??  ?? STJERNE: Jens Kristian Nilsen får Adressas julestjern­e. Det mener f.v. Bjørg Helås, Ingrid Klemetsen, Arny Irene Ribe, Solveig Markussen og Reidun Samuelsen er vel fortjent. De setter veldig pris på superkokke­n.
STJERNE: Jens Kristian Nilsen får Adressas julestjern­e. Det mener f.v. Bjørg Helås, Ingrid Klemetsen, Arny Irene Ribe, Solveig Markussen og Reidun Samuelsen er vel fortjent. De setter veldig pris på superkokke­n.
 ??  ?? DYKTIG: Damene som har tipset Adressa sier at Jens Kristian Nilsen lager svaert god mat, samtidig er han svaert hyggelig.
DYKTIG: Damene som har tipset Adressa sier at Jens Kristian Nilsen lager svaert god mat, samtidig er han svaert hyggelig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway