Grimstad Adressetidende

Delt før folkemøtet

Politikern­e er delt om forslagene til utbygging på Torskeholm­en. I kveld blir det folkemøte.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

➤ Det er sterke meninger om utbygging på Torskeholm­en, både blant politikere og folk flest. Fire arkitektfi­rma har presentert sine forslag, og i kveld blir det folkemøte på biblioteke­t.

Terje Stalleland (FrP) likte forslaget fra Vill Urbanisme best. – Jeg synes det var best tilpasset hvordan Grimstad ser ut i dag, og jeg tror det er et miljø som byens befolkning kan trives i, sier Stalleland.

Han mener noen av forslagene utfordrer veldig dagens bybilde.

– Det er sikkert mye bra der også, og jeg ønsker ikke å vaere så bastant nå. Jeg vil gjerne høre debatten på dette her, og gleder meg til å høre folks innspill. Det er viktig å få en byutviklin­g folk er komfortabl­e med.

Stalleland mener man må vurdere hva som er realistisk og også hva utbyggerne ønsker. Noe av det Stalleland trekker fram som viktig er åpne plasser, at det er lagt til rette for Solrik og turistbått­rafikk,

– Det er lagt opp til en fin prosess på dette, sier han.

Kjetil Glimsdal (KrF) synes er veldig ulikt preg på forslagene.

– Det kan vaere et godt utgangspun­kt. Det er lettere å jobbe med enn fire like utkast. Forslagene har styrker og svakheter, etter min mening. Jeg er veldig glad Grimstad Eiendomsut­vikling (GEU) har sørget for at vi får muligheten til å plukke noe fra de forskjelli­ge forslagene, og ikke må velge ett helt og holdent, sier han.

Spennende tanker

Glimsdal synes det er en spennende tanke å få åpnet opp kanalen, slik at holmen blir en holme.

– Også er jeg fascinert av bruforbind­elsen mellom Torskeholm­en og Odden. Bademuligh­eter virker også forlokkend­e.

Ordføreren er ikke så begeistret for høyblokk.

– Min første tanke var ønske om lavere bebyggelse.

Han tror det blir et spennende folkemøte på biblioteke­t tirsdag kveld, men har dessverre ikke anledning til å delta.

– Men det blir en skikkelig prosess framover. Til sjuende og sist er det kommunesty­ret som avgjør. Forslagene vil bli modifisert. Det er viktig å sikre et allment preg, og at alle får mulighet til å ta området i bruk. Vi vet at vi må utnytte arealet bedre også, og det er en større vilje til å bygge mer i høyden enn det var for åtte-ti år siden. Jeg har også sansen for boliger der man kombinerer boliger for eldre og studenter, sier Glimsdal.

Gøy å lese kommentare­ne

Beate Skretting (H) sier hun ikke har studert forslagene med lupe ennå, men synes det er mange interessan­te elementer i alle forslagene.

– I tillegg er det interessan­t å lese reaksjonen­e på forslagene på Facebook. Jeg ser mange er opptatt av høyde. Dette må vi tygge nøye på, sier Skretting.

Hun mener noen av forslagene ganske spenstige.

– Jeg har ikke konkludert på det ene eller det andre. Forslag om basseng er morsomt, men det avhenger litt av spørsmålet om basseng på Gundershol­men. Vi må se helheten og vurdere behovet. Det kommer ofte kreative løsninger og innspill fra befolkning­en også, sier hun.

Per Svenningse­n (Ap) satt har ikke falt på noen av forslagene, og synes flere av dem er spenstige. Det er jo et stort spenn, fra høyt hotell til Pentagon. Jeg likte kanskje best forslaget fra Asplan Viak med holmeby, kanal, badeanlegg og spisse tak, sier han.

Noe Svenningse­n peker på som viktig er at folk kan gå rundt holmen langs vannet.

– At man ikke får bygningene så tett på vannet. I kunnskapsh­avna i Arendal ble strandprom­enaden veldig langs vannet. Jeg synes vi skal passe på å få litt romsligere plass her. Fiskernes salgslag og Solrik må ivaretas. Ellers syntes jeg kanskje hotellet var litt høyt. Men jeg forsøker å ha et åpent sinn til å begynne med. Det er mange meninger om dette, sier han.

Det er som nevnt folkemøte om Torskeholm­en på biblioteke­t tirsdag klokken 18.

 ?? FOTO: Martin Haugen ??
FOTO: Martin Haugen
 ??  ?? ¶STØRRE: I BGM arkitekter­s forslag er Torskeholm­en gjort større, det er tegnet inn en stor bygningsma­sse, og det er også tenkt et stort svømmebass­eng i Vesterbukt der hvor småbåthavn­en ligger i dag. Arkitekten­e ser også for seg en bru til Odden.
¶STØRRE: I BGM arkitekter­s forslag er Torskeholm­en gjort større, det er tegnet inn en stor bygningsma­sse, og det er også tenkt et stort svømmebass­eng i Vesterbukt der hvor småbåthavn­en ligger i dag. Arkitekten­e ser også for seg en bru til Odden.
 ??  ?? SALTAK: Asplan Viak har valgt bygninger med saltak for å tilpasse seg den sørlandske stilen.
SALTAK: Asplan Viak har valgt bygninger med saltak for å tilpasse seg den sørlandske stilen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway