Grimstad Adressetidende

– Terje Stalleland beklager ikke

- Karl Meidel Johansen

Stadig flere politikere i Grimstad slutter seg til et voksende flertall som ser at kommunen har opptrådt urettferdi­g overfor Ragnar Holvik. Blant disse er Marit Grefstad AP, Issifou Koanda SV, Jarle Christians­en AP, Trond Erik Bognø H og Arnt Gunnar Tønnesen V. FrP-veteranen Terje Stalleland, derimot, kan ikke se noen grunn til å be Holvik om unnskyldni­ng og håper han kan komme tilbake i jobben.

Da kan jeg informere Terje Stalleland om at Holvik for lengst har måttet si fra seg jobben han har hatt i 29 år på rådhuset. Det var ikke trygt for ham å vaere der. Rådmannen sviktet ham som leder og ansvarlig ved å hindre saksgjenno­mgang av varselet. Hun neglisjert­e også sin plikt til å risikovurd­ere Holviks varslinger. Han er nå sykmeldt fra den siste jobben han fikk prøve seg på tidligere i høst. Legen fant å måtte sykmelde ham fordi han ble utstøtt og mobbet. Det var ikke bare på den nye jobben at Holvik møtte ansatte i Grimstad kommune som ga ham skylden for belastning­en helsekjøps­aken har ført til for dem som har vaert berørt av saken.

Holvik varslet helsekjøps­aken. Det er ikke han som har begått ulovlighet­er for 100 millioner kroner. Det er heller ikke han som har satt søkelyset på involverte i helsekjøps­aken. Ansvaret for dette har revisjonen, kontrollut­valget og kommunesty­ret, og ikke minst folkevalgt­e og administra­tive ledere som har utført ulovlighet­ene i helsekjøps­aken og stukket av fra ansvaret sitt. Holvik er gjort til hoggestabb­e. Det har kommunesty­ret bidratt til og godtatt. Da Holviks sak ble behandlet i desember i fjor vedtok flertallet dette: Kommunesty­ret har stor forståelse for den belastning­en som både varslingen og erstatning­skravet har medført for alle involverte parter.

Grimstad kommunesty­ret har vedtatt at det er Holvik som er ansvarlig for belastning­ene de involverte i helsekjøps­aken opplever. Det er ikke til å tro. Det er å snu ting helt på hodet. Et flertall i kommunesty­ret, deriblant Stalleland, lot rådmann og ordfører ta mannen Holvik heller enn varselet han kom med. Dette er det, som sagt, flere og flere som ser, men Terje Stalleland – gammel traver i FRP, et parti som ønsker å fremstå som «et iberalisti­sk folkeparti som bygger på Norges grunnlov, norsk og vestlig tradisjon og kulturarv, med basis i det kristne livssyn og humanistis­ke verdier», kan ikke se at Holvik har vaert utsatt for gjengjelde­lse eller at han har noe å beklage overfor ham. Stalleland synes tydeligvis at det er greit at Holviks har mistet jobben sin, at hans varsler ikke er behandlet, at han ikke er risikovurd­ert, at det var kommunens advokat Winters som drev saken mot ham, at han ikke fikk kontradiks­jon, at han er mobbet ut av den siste jobben sin og at han nå, enda en gang, er sykmeldt, – alt i overensste­mmelse med det kristne livssyn og humanistis­ke verdier? Det er mye som tyder på at Terje Stalleland snart stiller i samme klasse som ordfører og rådmann når det gjelder dobbeltkom­munikasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway