Grimstad Adressetidende

Ble frastjålet flere tusen fra kassa i julebutikk­en

Jeanne Andersen forteller at hun ble frastjålet penger fra kassen i Julebutikk­en sin på Fokussente­ret.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Det var fem personer innom samtidig. De forsøkte å avlede meg og stilte meg mange spørsmål. Jeg prøvde å passe på kasseappar­atet, men en av mennene klarte å ta sedlene, sier Andersen.

Hun sier det er snakk om noen omreisende folk, og at de skal ha fått med seg 4.500 kroner fra kassaappar­atet.

Stor påkjenning

Hun synes det er fryktelig trist og kjedelig å oppleve noe sånt.

– Det er en stor påkjenning. Jeg gjør dette på hobbybasis og er uføretrygd­et. Det er veldig mye penger for meg, og det er min private økonomi det går utover, sier hun.

Politiet oppretter sak

Hun ringte politiet som kom for å undersøke mulig videooverv­åking og snakke med vitner.

Andersen har opplevd å bli frastjålet tøy for flere tusen kroner en gang tidligere.

– I tillegg blir det stadig stjålet ting. Men store summer av gangen, er det bare to ganger jeg har opplevd, sier hun.

Andersen har drevet julebutikk i Grimstad i 16 år, og selger blant annet julekaker, strikkepro­dukter, keramikk, smykker, stearinlys og håndlagde. Totalt er det rundt 50 utstillere som selger sine produkter i butikken.

Therese Weisser ved politiets operasjons­sentral sier de fikk melding om tyveriet fra butikken rett før klokken halv fire.

– Vi undersøker video på stedet og oppretter sak. Fem personer av utenlandsk opprinnels­e mistenkes for forholdet, de var i butikken på aktuelt tidspunkt. Disse hadde forlatt stedet da politiet ankom. De skal ha blitt observert i to biler som kjørte vekk fra stedet etter hendelsen, sier Weisser til Adressa.

 ??  ?? MASSE PRODUKTER : Jeanne Andersen har drevet julebutikk før jul i 16 år. Det er 50 forskjelli­ge bidragsyte­re som har produktene sine i butikken.
MASSE PRODUKTER : Jeanne Andersen har drevet julebutikk før jul i 16 år. Det er 50 forskjelli­ge bidragsyte­re som har produktene sine i butikken.
 ??  ?? TRIST: Jeanne Andersen sier det stadig er tyverier i butikken, men sjelden for store beløp. Hun synes det er fryktelig trist når hun blir frastjålet ting, spesielt større beløp.
TRIST: Jeanne Andersen sier det stadig er tyverier i butikken, men sjelden for store beløp. Hun synes det er fryktelig trist når hun blir frastjålet ting, spesielt større beløp.
 ??  ?? HER: Politiet var på Fokussente­ret for å sjekke videooverv­åkningen på senteret og snakke med vitner. Politiet oppretter sak på forholdet.
HER: Politiet var på Fokussente­ret for å sjekke videooverv­åkningen på senteret og snakke med vitner. Politiet oppretter sak på forholdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway