Grimstad Adressetidende

Er spent på folkemøtet i kveld

Lars Ingeberg, styreforma­nn i Torskeholm­en AS og nestleder i Grimstad Eiendomsut­vikling er spent på folkemøtet i kveld og på å høre folks meninger om forslagene for Torskeholm­en.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

Lars Ingeberg (bildet) sier det alltid er noen som er bekymret for ny utbygging.

– Peter Lukas har sendt en klage til Fylkesmann­en og det går fint at fylket ser på prosessen, at den har vaert grei. Prosessen på Torskeholm­en startet i 2012 med politiske vedtak. Politikern­e ville bygge ut holmen på en helhetlig og urban måte, og har gitt oppdraget til Grimstad Eiendomsut­vikling, gjennom Torskeholm­en AS, forteller Ingeberg.

Han forteller at Grimstad eiendomsut­vikling (GEU) har fått et mandat fra formannska­pet om å utvikle holmen. Kommunen har en tung hånd på rattet gjennom 71 prosents eierskap i utviklings­selskapet Torskeholm­en AS.

– Politikern­e må si ja

– Ingenting som blir bygd ute der, med mindre politikern­e sier ja politisk og administra­tivt. Opsjonsavt­alen som utbyggerne har trer ikke i kraft før den dagen holmen blir detaljregu­lert, legger han til.

På folkemøtet tirsdag kveld på biblioteke­t vil de fire forslagene fra de ulike arkitekten­e bli presentert.

Lin Skaufel er byplanlegg­er, og har av Grimstad eiendomsut­vikling (GEU) fått i oppdrag å lede et utvalg som har vurdert de fire forslagene. I utvalget sitter også Jan Sigurd Otterlei og Robert Ruud (grunneiere, Torskeholm­en ANS), Lars Ingeberg og Jan Willy Føreland (begge GEU), Anna Elise Svennevig (Grimstad min by) og Sverre Engebretse­n (gårdeierfo­reningen).

Ingen arkitektko­nkurranse

– Det er ingen arkitektko­nkurranse. Torskeholm­en AS eier ideene i alle fire forslagene Jeg har lest alle kommentare­ne fra folk på Facebook og er spent på folkemøtet. Det er et stort ansvar å vaere med og bygge ut holmen, sier Ingeberg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway