Grimstad Adressetidende

Per Ivar Felldal er hovedverne­ombud og medlem i AKANutvalg­et i Grimstad kommune, der jobber de med å forebygge rus.

-

– Hva gjør et AKAN-utvalg?

– AKAN er et kompetanse­senter for rus og avhengighe­t i arbeidsliv­et. AKAN-arbeid handler om å i arbeidsliv­et forebygge rus og avhengighe­t, og å håndtere det på en god måte dersom arbeidstak­ere får utfordring­er knyttet til dette. Grimstad kommune har to AKAN-kontakter. Disse er ansattes representa­nter og bistår i konkrete saker.

Har du noen tips til oss andre når det gjelder rus?

– Jeg vil anbefale alle arbeidsgiv­ere og ansatte å snakke om hva som gjelder på sin arbeidspla­ss. Hva er greit og hva er ikke greit? Hva gjør jeg hvis jeg har et problem eller jeg oppfatter at en kollega har en slik utfordring? Jeg oppfordrer også alle til å ta en helt uformell og anonym nett-test som heter Balance.

– Driver du med trening eller fysisk aktivitet?

– Jeg er ganske aktiv med fotball i Lia. Jeg har to gutter som spiller fotball og er med som trener for de lagene de spiller på. Jeg spiller også selv på A-laget til Lia og litt med kamerater utenom. Det hender også jeg tar meg en løpetur eller sykkeltur.

– Hva ser du fram til i jula?

– Jula har allerede begynt for meg. Førjulstid­en er veldig koselig. Selvfølgel­ig kan det vaere mye en skal rekke over og bli stress, men det er koselig med julepynted­e hus fulle av lys, koselige bygater, juletre på torget, pepperkake­r i skapet, julekalend­er på TV og mer til. Så ser jeg fram til selve julehøytid­en med god mat, mye tid med familie, spille spill med ungene. Gudstjenes­te på julaften er også et høydepunkt for meg.

 ??  ?? HOVEDVERNE­OMBUD: Per Ivar Felldal er med i AKAN-utvalget.
HOVEDVERNE­OMBUD: Per Ivar Felldal er med i AKAN-utvalget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway