Grimstad Adressetidende

Fortsetter suksessen

Express ønsker å satse videre på sine unge spillere, og gjentar suksessen fra i vinter med å tilby gratis fotballtre­ning etter skolen for spillere i alderen 10–14 år.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Opplegget har de kalt FHU, som står for fotball, holdning og utvikling.

Tidligere har daglig leder i Express, Magne Aslaksen, fortalt at de har denne ordningen, fordi de ser at spillerne deres trenger flere økter i uken. Samtidig ønsker de ikke å ødelegge for spillere, som ofte også holder på med andre aktivitete­r, så dermed så FHU dagens lys.

Nye trenere

Express forteller i en e-post at de har hatt 150 spillere i alderen 10–15 år innom ukentlig på de øktene de har arrangert.

– Opplegget har vaert veldig vellykket, og ved at de kommer hit rett etter skolen så slipper de å velge bort andre aktivitete­r på kvelden, samtidig som vi øker treningsme­ngden for dem på fotballban­en, skriver de.

Nytt for 2019 er at det er klubbens klubb/trenerutvi­klere, Arve Seland og Markus Ringberg, som skal ta seg av det sportslige opplegget, et opplegg som er laget i tett dialog med sportslig ledelse og klubbens trenere.

– Dette gjør vi for å følge opp sportsplan­en vår, slik at trenerne til de ulike lagene følger det samme treningsop­plegget på lagenes kveldstren­inger, skriver Express.

Opplegget, som er gratis, begynner i januar, og varer i ti uker. Elever på Fevik skole, som spiller på andre lag i distriktet, er også invitert til å vaere med på opplegget i regi av Express.

Trenerveil­edere

Express har et sterkt ønske om å satse på barne- og ungdomsfot­ballen. I 2019 skal Arve Seland og Markus Ringberg derfor ta trenerveil­ederkurs.

– Det er viktig for oss å få denne rollen inn i klubben. Det mener vi gjør trenerne våre bedre. Når Seland og Ringberg har blitt trenerveil­edere får alle våre trenere sparringpa­rtnere, som kan se treningene og kampene til de ulike lagene med nye øyne, og gi de nyttige innspill som kan gjøre trenerne til de respektive lagene til bedre trenere, skriver klubben.

Nivå 2

Express ble for noen år siden kvalitetsk­lubb, nå satser klubben på å klare nivå to av i alt tre i NFFs klubbutvik­lingshiera­rki. Målet er å stimulere til god klubbutvik­ling som vil forsterke helheten. Nivå 2 utfordrer klubbene videre fra det første og grunnlegge­nde nivået.

– Vi ønsker å heve kompetanse­n på trenerne våre, slik at spillerne her får et så godt tilbud som mulig. I januar vil alle trenerne våre fra G6- til A-lag ha minst grasrottre­ner-kurset. Vi ønsker å ha fokus på å utdanne egne trenere og spillere, slik at når ungene kommer på trening er de sikret å møte en kvalifiser­t trener, uansett hvilket nivå de begynner på, skriver Express.

 ?? ARKIVFOTO ?? TRENINGER: Fotballspi­llere på Fevik får ekstra treningsøk­ter fremover, og det hele er gratis.
ARKIVFOTO TRENINGER: Fotballspi­llere på Fevik får ekstra treningsøk­ter fremover, og det hele er gratis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway