Grimstad Adressetidende

Har hentet nye spillere

Amazon forsterker foran sesongen 2019, og har allerede hentet tre nye spillere, samtidig som de har re-signert med flere av sine baerebjelk­er og store talenter.

- ➤ anna@gat.no

I år har alle som er glade i Amazon kunne fulgt med på adventskal­enderen som klubben har hatt gående på sin Facebook-side. Der har luke etter luke blitt åpnet, med bilder og informasjo­n om spillere som er klare for sesongen 2019.

De startet det hele 1. desember med å presentere sin nye kaptein for 2019, nemlig Cathrine Dyngvold, som de siste årene virkelig har vaert en viktig bauta i Amazon,

Videre har disse spillerne så langt signert for videre spill i klubben: Isabella Hayes, Hedda Kristianse­n Hansen, Vårin Vik, Juni Steen, Victoria Cummings Westberg, Marthe Thompson Vik, Mina Sofie Pedersen, Lisbeth Rothschild, Malene Oland Haugen, Mari Storli, og Anna Margit Vinsjevik.

Henter finne

I tillegg har tre nykommere blitt avslørt i adventskal­enderen, og det er wskal vi tro klubben solide spillere som nå er på plass.

Først ut var Johanna Salmijärvi som er født i 1994 og som kommer fra klubben Ylves og Toppserien i Finland.

– Her får vi en sulten spiller med ambisjoner, og som ville ut og oppleve en ny liga, skriver klubben. De forklarer også hvorfor de har valgt å se etter noen spillere utenfor Sørlandet.

– Hensikten med eksterne signeringe­r er å løfte de gode spillerne vi har til det maksimale, og derfor søker man spesifikt etter kvaliteter som kan komplement­ere, skriver klubben.

Johanna Salmijärvi er en sentral midtbanesp­iller, som ifølge Amazon har overblikk og tekniske ferdighete­r som vil løfte laget mange hakk.

– Tempoet vi har i angrepsrek­ken må fores med baller på riktig tidspunkt, og her har Johanna fremragend­e kvaliteter, skryter klubben.

Henter ny keeper

Den andre signeringe­n som er på plass er Inger Vadder, som kommer fra Høydalsmo i Vest-Telemark.

– Inger er født i 1999, og har spilt i Uraedd de siste årene, og har et toppnivå som begeistrer. Her får vi en spiller med store tekniske ferdighete­r og tempo. I en til en-situasjone­r med ball er det fort for motstander­ne å havne i pølsebua om hun vil forbi, skriver Amazon.

Den tredje signeringe­n til Amazon er en finsk keeper, Marjukka Mikkonen.

– Marjukka er født i 1993 og kommer fra klubben Ylves og Toppserien i Finland. Med så lang erfaring som Marjukka har på Toppnivå, så er det ingen tvil om at vi har vaert heldige i jakten på keeper. Marjukka har i 2018 vaert utveksling­sstudent i både Kristiansa­nd og hos søta bror. Det ble derfor få kamper på henne i 2018, men for dem som kjenner spilleren så vet vi at det har blitt gjennomfør­t et strengt treningsre­gime, skriver klubben.

Tidligere i år har Amazon uttalt at de har et klart mål om å rykke opp neste år. Det er med andre ord bare å glede seg til flere luker skal åpnes i adventskal­enderen, og bare å glede seg til 2019.

 ?? ARKIVFOTO ?? KAPTEIN: Cathrine Dyngvold blir kaptein for Amazon i 2019.
ARKIVFOTO KAPTEIN: Cathrine Dyngvold blir kaptein for Amazon i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway