Grimstad Adressetidende

Hun surfer på en medgangsbø­lge

Tina Malén Andersen har trent hardt og målbevisst på SUP-brettet sitt i hele høst, noe som har gitt resultater. Nå ønsker Grimstad-jenta å bli best i Brasil.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

➤ Tina Malén Andersen skaffet seg trener og et dyktig team å vaere en del av, og har de siste månedene tatt store steg innenfor idretten stand up-padling. Nå vil hun bli blant de beste utøverne i Brasil.

– Da jeg snakket med dere i Adressa i sommer sa jeg forsiktig at målet mitt var å slå to sterke konkurrent­er en gang i løpet av 2018. Det var skummelt å si det høyt, for jeg visste at veien til å klare det var lang og kanskje ikke mulig å nå i 2018. Men nå har jeg slått dem begge flere ganger i høst. Jeg er overrasket og selvsagt veldig fornøyd, stråler Tina Malén Andersen.

Det ble lite SUP-trening på Andersen i fjor vår, da hun jobbet veldig mye. I sommer var hun hjemme i Grimstad i to måneder, der det heller ikke ble så mye SUP-trening. Men i høst har ting virkelig løsnet for SUPutøvere­n.

– Etter godt over to måneder i Norge var jeg veldig motivert for å komme skikkelig i gang med det jeg hadde bestemt meg for i begynnelse­n av 2018. I september hadde jeg mye bedre tid til trening, og det har gitt resultater, sier hun.

Trener og lag

Nesten hver morgen har hun padlet sammen med teamet hun ble med i, Team Marcio Adriani. Hun fikk seg også trener.

– Det er noe helt annet enn å trene alene. Treneren min konkurrere­r selv, og er blant de 5–6 beste i Brasil, så han forstår sporten godt og har mye kunnskap. Jeg har laert kjempemass­e av han allerede disse få månedene, sier hun.

Også det å vaere en del av et team har betydd mye for Andersen.

– Det er deilig å ha andre å måle seg med med på trening. Vi er tre jenter og to gutter på laget. Jeg har hatt en utvikling over all forventnin­g og er egentlig overrasket over hvordan det har gått denne høsten. Dette viser at tid, trening og disiplin er

viktige faktorer for å få det til, sier hun.

Knuste konkurrent­ene

Det har blitt mange konkurrans­er i høst, og Tina Malén Andersen kan tydelig se at all treningen har gitt resultater. Hun har vunnet mye, og har hatt en voldsom utvikling.

– Det har blitt mange pallplasse­r, flest seiere. Den kjekkeste seieren var nok Rei de BUZIOS (oversatt: kongen av Buzios). Jeg hadde gjort det skikkelig skuffende i denne konkurrans­en tidligere i år, så jeg var giret på revansje. Det var også første konkurrans­e etter at jeg fikk meg trener. Jeg knuste konkurrent­ene mine, så jeg smilte fra øre til øre resten av dagen. Treneren min var også veldig fornøyd, ler Andersen.

Hun ble også sammenlagt­mester i Statsmeste­rskapet, etter å ha vaert best sammenlagt i de fire konkurrans­ene som ble arrangert i 2018.

Vil bli bedre

De gode resultaten­e har gitt inspirasjo­n, og Grimstad-jenta er svaert motivert for det som kommer i 2019.

– Pallplasse­r, seiere og det å oppleve positiv utvikling gir definitivt motivasjon til å trene videre. Jeg har fått den perfekte trener, full av energi, kunnskap og med gode egenskaper til å motivere. Jeg fortsetter treningen og fokuset videre i 2019, og håper jeg får det til. SUP er en dyr sport med store utgifter, så det er ikke den enkleste sporten jeg har valgt når jeg ikke har noen form for sponsing, sier hun.

Målet for neste år har hun i alle fall klart.

– Jeg går for flere pallplasse­r og viktigst, delta i samtlige etapper av Brasil-mesterskap­et for å måle meg med de aller beste i Brasil. Jeg har et mål om å naerme meg de beste utøverne i landet her, sier hun.

– VM for Norge en gang i fremtiden?

– Norge har dessverre ikke noe landslag enda, så jeg må sammen med SUP-gjengen i Norge jobbe videre for å fremme dette som en konkurrans­eidrett på lik linje med andre idretter i Norge. Men jeg håper å få delta i NM også i 2019, sier jenta, som i sommer ble nummer to i mesterskap­et i Sandnes.

 ?? FOTO: ALOHASPIRI­T ??
FOTO: ALOHASPIRI­T
 ?? FOTO: ALOHASPIRI­T ?? STERK: Tina Malén Andersen har alltid elsket å trene, og i SUP får hun brukt hele kroppen.
FOTO: ALOHASPIRI­T STERK: Tina Malén Andersen har alltid elsket å trene, og i SUP får hun brukt hele kroppen.
 ??  ?? STORTRIVES: Tina Malén Andersen stortrives i Brasil, og falt pladask for idretten SUP for noen år tilbake.
STORTRIVES: Tina Malén Andersen stortrives i Brasil, og falt pladask for idretten SUP for noen år tilbake.
 ??  ?? TIL TOPPS: Tina Malén Andersen har vunnet mange konkurrans­er i høst, saerlig etter hun fikk egen trener.
TIL TOPPS: Tina Malén Andersen har vunnet mange konkurrans­er i høst, saerlig etter hun fikk egen trener.
 ??  ?? INTERVJU: Det blir noen intervjuer i løpet av et år, når man reiser rundt i Brasil for å konkurrere.
INTERVJU: Det blir noen intervjuer i løpet av et år, når man reiser rundt i Brasil for å konkurrere.
 ??  ?? VAKKERT: Tina Malén Andersen konkurrere­r i nokså vakre omgivelser kan man vel trygt si.
VAKKERT: Tina Malén Andersen konkurrere­r i nokså vakre omgivelser kan man vel trygt si.
 ?? ALLE FOTO: RANIEL DAVID BRAGA ??
ALLE FOTO: RANIEL DAVID BRAGA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway