Grimstad Adressetidende

Stusset på e-post midt under møtet

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) sendte midt under kommunesty­remøtet ut en fyldig e-post som svar på en forespørse­l om oppfølging­en av Ragnar Holviks presentasj­on i kontrollut­valget. Det fikk Trond Erik Bognø (H) til å undre.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det var Arnt Gunnar Tønnessen (V) som hadde sendt en forespørse­l til ordføreren om hvordan Holviks presentasj­on av varslersak­en han har vaert gjennom skal følges opp politisk. Holvik fortalte kontrollut­valget at han anså presentasj­onen som sitt tredje varsel, og utvalget vedtok å oversende varselet til kommunesty­ret og ber kommunesty­ret vurdere hvordan varselet skal håndteres videre.

Dette hadde Glimsdal gjort seg opp noen tanker om, og disse sendte han altså ut på e-post til hele kommunesty­ret. I eposten skisserer Glimsdal flere mulige måter å håndtere saken på, blant annet at man igjen kan involvere eksterne aktører i saksbehand­lingen.

E-posten fikk Trond Erik Bognø til å gå på talerstole­n.

– Er det planlagt?

– Forespørse­len om disse temaene er kommet inn i sist uke. Vi får oppdatert informasjo­n i løpet av dagen i dag, og får e-post av ordføreren like før klokken 20. Jeg antar at ordføreren ikke har skrevet den under budsjettbe­handlingen, eller under gruppemøte­ne. Jeg spør da om det er planlagt at den skal spilles ut nå, for vi har ikke hatt mye tid til å se på dette, sa Bognø, som kalte situasjone­n merkelig.

Også Arnt Gunnar Tønnessen (V) ble tatt på senga.

– For en uke siden vedtok kommunesty­ret følgende: ingen politiske utvalg skal gjøre vedtak i saker hvor det ikke er laget skriftlige saksfremst­illing på forhånd. Før vi går videre må vi avgjøre om vi skal behandle den nå. Jeg mener det hårreisend­e og utrolig dumt å starte den diskusjone­n nå, sa han, og fikk støtte av Håvard Røiseland (Ap), som festet seg ved at Glimsdal i e-posten skisserte at ekstern bistand igjen kan bli tatt i bruk.

– Det kan ikke vaere sånn at man skal hente inn ekstern hjelp hver gang man skal se på et varsel, sa Røiseland, som også stilte ordføreren følgende spørsmål:

– Det svaret du gir, er det fra deg eller i samarbeid fra rådmannen? Vi vil få det opp som sak med vurdering fra rådmannen, sa Ribe.

– Dette er ordførers arbeid, nettopp fordi det er så mye som er stilt spørsmål ved, er det noe jeg står helt og holdent for, svarte Glimsdal.

– Jeg har veldig forståelse for at dette kom brått, men det som kunne vaere en mulighet, er å si at de to mailene kommunesty­ret har fått i dag med presentasj­onen og mailen med oversikt over hva som er gjort, at det legges til grunn for vår behandling. Hvorfor skal det eksterne aktører inn, som Røiesland sier? Har vi grunnlag nok til å ta avgjørelse i neste møte uten saksforber­edelse, lurte Glimsdal på.

– For meg er ikke det et alternativ. Da setter vi saken uten saksbehand­ling. Det er opp til administra­sjonen å forberede saken til neste møte, mente Tønnessen.

– Vi må ikke surre

– Jeg er helt enig med Tønnessen. Vi kan ikke ta stilling til noe som helst her og nå. Dette må utredes som en egen sak av rådmannen. Vi må ikke surre med det arbeidet her, det må gjøres ordentlig. Jeg sier som Røiseland: la oss slippe flere eksterne konsulente­r i dette her, sa Marit Grefstad (Ap).

– Jeg er enig i at dette må legges frem som en vanlig sak, men jeg er enig i ordføreren­s fremstilli­ng, sa Røiseland.

Deretter oppstod det forvirring om hva kommunesty­ret i det hele tatt skulle ta stilling til.

– Jeg foreslår at vi får denne saken til kommunesty­ret 4. februar. Vi ber vår egen administra­sjon om å rydde litt mer og tydeliggjø­re de forskjelli­ge vedtakene og gir oss en oversikt over hva som står i presentasj­onen fra Holvik og ser om det er svart gjennom vedtak vi har gjort gjennom året. Så må vi ta en vurdering 4. februar om vi er tilfredse med det, foreslo Glimsdal.

Tønnessen mente på sin side det ville vaere feil om kommunesty­ret tok stilling til noe som helst uten å ha fått en skriftlig saksforber­edelse på forhånd.

– Jeg forlanger at vi har en avstemning om vi i det hele tatt skal ta stilling til denne saken, og jeg vil si vi er i ferd med å bli manipulert til å ta stilling til noe, sa han.

– Det var ikke min intensjon, sa Glimsdal, som fikk flertall for sitt forslag om å få saken opp 4. februar med sakspapire­r fra administra­sjonen, mens Tønnessens forslag om ikke å ta stilling til saken, ble nedstemt.

 ??  ?? MERKELIG: Trond Erik Bognø (H) mente det var svaert merkelig av ordfører Kjetil Glimsdal (KrF, til venstre) å sende ut en fyldig e-post om håndtering­en av Holvik-saken under kommunesty­remøtet.
MERKELIG: Trond Erik Bognø (H) mente det var svaert merkelig av ordfører Kjetil Glimsdal (KrF, til venstre) å sende ut en fyldig e-post om håndtering­en av Holvik-saken under kommunesty­remøtet.
 ??  ?? UENIGE: Arnt Gunnar Tønnessen (V) og Kjetil Glimsdal (KrF) ble ikke enige om hvordan kommunesty­ret skulle gå frem.
UENIGE: Arnt Gunnar Tønnessen (V) og Kjetil Glimsdal (KrF) ble ikke enige om hvordan kommunesty­ret skulle gå frem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway