Grimstad Adressetidende

Suksess i skjønnhets­pleie

En del var skeptiske da Åshild Birgitte Kristianse­n satset på hudpleie. Sta som hun var, skulle hun bevise at de tok feil.

- NAERINGSLI­V Camilla Hovstø camilla@gat.no

Bare 18 år gammel startet Åshild Birgitte Kristianse­n for seg selv innen hudpleie. Nåti år senere har hun fire ansatte i bedriften på Fevik.

– Jeg var veldig ung da jeg startet opp, og husker det ikke var så mange andre enn foreldrene mine som støttet meg. Mange syntes det bare var noe tull og at jeg var for ung. Sta som jeg var, måtte jeg jo motbevise de kritiske røstene, sier Åshild Birgitte Kristianse­n og ler.

Hun erkjenner at det var utfordrend­e å vaere ung og gründer.

– Det var mange valg å ta. Ingen forteller deg hva som er riktig eller feil. Det er fort gjort å gå i noen feller, og det tar tid å bygge seg opp og få en fast kundegrupp­e. men jeg tenker tilbake og føler at jeg tok noen riktige valg. Jeg er takknemlig for lokalmiljø­et som støtter opp om salongen og at folk vil bruke tid og penger her, sier hun.

Tok tid å bygge seg opp

Nå, ti år senere, har hun fire ansatte og veldig mye å gjøre.

– Jeg jobber døgnet rundt. Jeg tør ikke tenke på hvor mange timer jeg jobber egentlig. Å drive hudpleiesa­long er ikke for dem som vil slappe av og ikke liker å jobbe, sier Kristianse­n.

Og på toppen av det hele har 28-åringen startet nettbutikk­en, toppenshop­pen, og er aktiv på sosiale medier.

– Som om jeg ikke hadde nok å gjøre. Men det er gøy også. Jeg liker jobben, faget, det sosiale med kundene. Det er en lidenskap, sier hun.

Fra Støle

Hudpleie-gründeren er fra Støle. Hun må tenke litt på hvorfor hun startet akkurat på Fevik.

– Jeg så en mulighet. Det var ingen hudpleiesa­long her, og plassering­en mellom Grimstad sentrum og Arendal var fin. Det er også greit med parkering i naerheten, sier hun.

28-åringen har spesialise­rt seg på merket, Dermalogic­a.

– Dermalogic­a legger stor vekt på utdanning og krever også en rekker kurs for å kunne jobbe med det, de vil ha kunnskap og trygghet ute blant terapeuten­e sine. Jeg har hatt mange kurs og en eksamen, og kan kalle meg en Dermalogic­aekspert, sier hun.

Hos Toppen av velvaere har de mye på menyen. Her kan man få ansikts- og kroppsplei­e, hårfjernin­g, vipper, negler, sminke, produkter, for å nevne noe.

Kristianse­n sier det går veldig i bølger hva som er de mest populaere behandling­ene.

– I sommer hadde vi veldig mange som tok spray tan, selv om det var det nydelige sommervaer­et. Nå før jul vil folk ha fine vipper og negler.

Vil ha flere menn

Kristianse­n er veldig fornøyd med sine ansatte, og forteller at alle har flere års erfaring innen yrket.

– Teamet består av Stine Løyning Thorsen (hudterapeu­t og negledesig­ner), Jenny Hofton (hudterapeu­t), Frida Johansen (hudterapeu­t) med mye erfaring med microneedl­ing og voksing, og til slutt Trine Nilsen (hudterapeu­t) med spesialite­t på Dermalogic­a og vippeexten­sions.

– Jeg føler jeg har et dreamteam, sier hun.

Et mål for 2019 er å få flere menn som kunder.

– Det er noen menn innom, og da går det mest i massasje, fotpleie og hårfjernin­g. Men mannfolken­e må også ta vare på huden sin. Jeg vil gjerne si til mennene der ute at vi ikke er så farlige som vi ser ut, sier hun og ler.

 ??  ??
 ??  ?? GRÜNDER: Åshild Birgitte Kristianse­n satset tøft som 18-åring. Nå har hun drevet selvstendi­g i ti år - med suksess.
GRÜNDER: Åshild Birgitte Kristianse­n satset tøft som 18-åring. Nå har hun drevet selvstendi­g i ti år - med suksess.
 ??  ?? HEKTISK: Åshild Birgitte Kristianse­n har fire ansatte på Toppen av velvaere; Stine Løyning Thorsen og Frida Johansen ogTrine Nilsen. Jenny Hofton er ute i permisjon.
HEKTISK: Åshild Birgitte Kristianse­n har fire ansatte på Toppen av velvaere; Stine Løyning Thorsen og Frida Johansen ogTrine Nilsen. Jenny Hofton er ute i permisjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway