Grimstad Adressetidende

Janne prøvde å varsle

Janne Grandalen var på vei fra Dyreparken og hjem til Fevik med familien i bil, da de oppdaget at det brant under bilen foran på E18.

- BILBRANN peer@gat.no

– Det var veldig dramatisk, forteller Janne Grandalen til Adressa. Hun satt i bilen med samboeren og deres datter på to år, i tillegg til Jannes mor.

Flammene slo ut

– Vi kom kjørende fra Dyreparken og så at det kom mer og mer røyk fra bilen. Plutselig slo flammer frem under bilen. Vi prøvde å gi beskjed til bilføreren ved å tute og blinke med lysene. Jeg veivet med armene ut av vinduet, men føreren satt bare med stivt blikk foran seg. – Vi fryktet virkelig hva som kunne skje når bilen kjørte i Stensåstun­nelen som er over to kilometer lang. Vi var redd bilen kunne eksplodere, sier Fevik-kvinnen.

Stoppet i tunnelen

Sjåføren, en 61-årig kvinne, ifølge politiet, stoppet ikke bilen før rundt 500 meter inni E18tunnele­ns østgående løp. Janne Grandalen forteller at hun ringte og fikk varslet politiet.

E18 var stengt, en periode i begge retninger, på grunn av bilbrannen i tunnelen, ifølge Agderposte­n.

Sett på nødblink

Ingen personer kom til skade. Operasjons­leder Miriam Stausland hos Agder-politiet er kategorisk på hva en bilist bør gjøre i en slik situasjon.

– Sett på nødblink. Kjør ut på veiskulder­en. Og gjør det heller før tunnelen, enn inni. Det sier jeg på generelt grunnlag, opplyser hun til Agderposte­n.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DRAMATISK: Her begynner det å brenne under bilen som lå foran bilen til Janne Grandalen og hennes familie. De opplevde situasjon som dramatisk.
FOTO: PRIVAT DRAMATISK: Her begynner det å brenne under bilen som lå foran bilen til Janne Grandalen og hennes familie. De opplevde situasjon som dramatisk.
 ??  ?? FORTELLER: Janne Grandalen fra Fevik fikk varslet politiet om bilbrannen.
FORTELLER: Janne Grandalen fra Fevik fikk varslet politiet om bilbrannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway