Grimstad Adressetidende

Inntjoreve­ien fortsatt stengt

Det er ikke mulig å si nå hvor lang tid det vil ta å utbedre Inntjoreve­ien.

- RASVEIEN Svein Per Hardeberg svein@gat.no

Søndag 9. desember gikk et rimelig stort steinras over veien et lite stykke etter brua over Eineidkana­len. Og kort tid etter raste et godt stykke av veien på samme sted ut i Reddalsvan­net. Føreren av en gravemaski­n som var i arbeid på rasstedet fikk reddet både seg og maskinen inn på fast mark.

Hans Stormo, som leder arbeidet med å bygge den kommunale veien opp igjen, sa til Adressa på fredag at det er foretatt grunnborin­ger, og svarene på disse prøvene vil foreligge litt over nyttår.

Det skal vurderes om grunnen er stabil nok for å bygge veien opp igjen i samme trase, eller om veien må sprenges inn i fjellsiden for å bli sikker nok.

I desember er det hogd noe skog i forbindels­e med veiprosjek­tet.

Saulete omkjørings­vei

De som skal til og fra Inntjore bruker en skogsvei fra Hesthagen gård og ut til rasteplass­en for E18 i Trolldalen. Hvis de skal østover på E18 må de først kjøre vestover til rasteplass­en på Omre og så ta tilbake til Grimstad derfra.

Anna Signe Dønnestad, som bor på Inntjore, sier de må åpne og lukke en grind i Trolldalen hver gang, på grunn av viltgjerde­t der.

– Og grusveien er forferdeli­g hullete og saulete. De kunne godt skrape den, sier hun.

Tungvint

– Er dere utålmodige for å få veien reparert?

– Ja, det er jo litt tungvint, for eksempel når vi må to ganger ut og inn av bilen ved grinda, og det striregner. Og i tillegg må vi kjøre til Omre. Men jeg kan baere over med det så lenge vi får en vei som vi vet er sikker.

Hun sier det ikke kom som noen bombe at veien forsvant ut i Reddalsvan­net. Store hull i veien har vaert reparert tidligere.

– Jeg tror ikke Inntjoreve­ien blir klar før uti februar eller mars. Så det blir en stund med tungvinn vei for oss, sier Anna Signe Dønnestad.

 ?? ARKIVFOTO: SPH ?? PÅ USIKKER GRUNN: Fjellsikre­r Joachim Pedersen i Visinor ved krateret der Inntjoreve­ien skled ut.
ARKIVFOTO: SPH PÅ USIKKER GRUNN: Fjellsikre­r Joachim Pedersen i Visinor ved krateret der Inntjoreve­ien skled ut.
 ??  ?? DALHOLT: Inntjoreve­ien er stengt fra avkjøringe­n på Dalholt.
DALHOLT: Inntjoreve­ien er stengt fra avkjøringe­n på Dalholt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway