Grimstad Adressetidende

Ser frem til et ryddigere år

Beate Skretting mener de kan få en god start på året hvis de finner en løsning på Holviks varsel i kommunesty­ret. Ellers er hun spent på valget til høsten.

- NYTTÅRSINT­ERVJU Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Saker i kjølvannet av innkjøpssa­ken preger fortsatt debatten i Grimstad. Mye sammenblan­des i den politiske debatten, i innlegg og på sosiale medier. Jeg har et håp om å komme i mål med disse sakene, og har inntrykk av at det er flere enn oss politikere som ønsker det. Innkjøpssa­ken er vi ferdige med. Ordføreren skisserte en del løsninger i kommunesty­ret i forbindels­e med den siste presentasj­onen av Ragnar Holvik. Jeg tror det er en del elementer der som kan vaere fornuftige, selv om mailen med informasjo­n kom seint og litt brått på flere i kommunesty­ret. Jeg håper vi kan finne en løsning.

– Ellers har det vaert en krevende budsjettpr­osess. Jeg synes det var litt mye som ikke var ferdig utredet i budsjettet. Det er uheldig hvis det blir for mye usikkerhet. Men vi kom i mål med flere av sakene. Fjaere ungdomssko­le, Tønnevolds­kogen barnehage og Langemyr skole ble i stor grad reddet. Ordføreren har sagt at han skal følge nøye med på Langemyr skole. Hva som skjer i helsesekto­ren er alltid spennende

– Hva tror du vil prege 2019?

– Jeg tror det vil bli et roligere år. Jeg håper vi får samlet oss om et godt vedtak på Holviks siste sak allerede i januar, og at det vil gi en god start på året.

Hun gleder seg også til parken i Byhaven er ferdig og til en byfest.

– Det ble mye rot med blant annet lysmastene på Levermyr og servicebyg­get i Byhaven. Derfor håper jeg det kommende året blir ryddigere. At vi klarer å snu de negative spenningen­e som er i kommentarf­elt på sosiale medier og i mediene. At vi legger bak oss de tunge sakene og får skuta på rett kjøl.

– Økonomi er et viktig element. Budsjettpr­osessen vil nok prege 2019 også. Det er få kommuner som kan slå seg på brystet og si det har romslig økonomi. Men jeg tror vi har de rammene vi trenger hvis vi får god kontroll på driften.

– Ellers vil jo valgkampen prege 2019. Det blir et veldig spennende år, med mye som er veldig åpent. Det er mange saker som har vaert store og som jeg ikke ønsker at skal prege valgkampen. Ellers er det en del saker som blir gøyere å ta med inn i valgkampen. – Har du et nyttårsfor­sett? – Nei, det har jeg ikke. Det sluttet jeg med for lenge siden, fordi det funker dårlig.

 ??  ?? HÅP: Beate Skretting håper å på en god løsning på Holviks siste varsel i neste kommunesty­remøte.
HÅP: Beate Skretting håper å på en god løsning på Holviks siste varsel i neste kommunesty­remøte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway