Grimstad Adressetidende

Bruker 1,7 mill. mindre her

Rådmannen ville bruke fem millioner kroner på å ruste opp Sorenskriv­ergården. Det skjer ikke.

- POLITIKK Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det var i rådmannens budsjettfo­rslag for 2018 at det dukket opp et forslag om å satse kraftig på det kommunalt eide stasbygget midt i havna.

Forslaget om å bevilge fem millioner kroner til investerin­ger for å få på plass et kjøkken slik at man kunne lokke drivere av en restaurant ble ikke umiddelbar­t hyllet av politikern­e, men forslaget ble vedtatt.

Siden den gang har ikke mye skjedd med den historiske bygningen. Stein Gjulem (KrF) har gjort noen forsøk på å sette saken på dagsorden, men det har ikke resultert i noen videre debatt om Sorenskriv­ergårdens fremtid.

Kirke, gravplass og sommergate

I budsjettde­batten i kommunesty­ret like før jul i år ble det imidlertid klart at samarbeids­partiene KrF, Ap, Sp og MDG hadde noen tanker om bevilgning­en på fem millioner.

De fire partiene foreslo nemlig å omdisponer­e 1,7 millioner kroner fra Sorenskriv­ergården til andre formål, noe de fikk flertall for.

Konkrete tiltak

Her er de konkrete tiltakene partiene finansiere­r med dette grepet:

• Arkitektko­nkurranse, ny kirke på Fevik: 700.000 kroner

• Nye gravplaner for Grimstad kirkegård, Frivoll: 700.000 kroner

• Investerin­ger i forbindels­e med sommergåga­te i sentrum: 300.000 kroner

Sistnevnte investerin­g er tenkt i sammenheng med omlegginge­n av trafikken i sentrum, med enveiskjør­ing flere steder.

– At vi gjør det attraktivt å ferdes i sentrum tror vi er viktig, sa ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) da tiltaket ble foreslått i budsjettmø­tet før jul.

Arkitektko­nkurransen for ny kirke på Fevik betyr at Grimstad kirkelige fellesråd blir bønnhørt, ettersom det var nettopp dette de ønsket. ➤

 ??  ??
 ??  ?? STASBYGG: Sorenskriv­ergården kan bli rustet opp for å lokke interessen­ter til restaurant­drift, men det blir ikke brukt fem millioner kroner.
STASBYGG: Sorenskriv­ergården kan bli rustet opp for å lokke interessen­ter til restaurant­drift, men det blir ikke brukt fem millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway