Grimstad Adressetidende

Byttet til «Amuletten»

Tredje juledag er den store byttedagen, og på Oddensente­ret var det full fart og mye bytting torsdag.

- DEN STORE BYTTEDAGEN Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det har vaert nokså travelt i dag, men ikke mer enn forventet, sier Cecilie Himle og Marit Andreassen på Norli på Oddensente­ret.

Himle forteller at det er mange som har vaert innom for å bytte bøker de har fått dobbelt opp av, men at det er en annen vare det har vaert mer bytting på i år enn tidligere.

– Det er veldig mange som har vaert innom og byttet brettspill i år synes jeg. Det har nesten vaert mest av det egentlig, sier hun.

Ivrige etter å bytte

På Norli kan man bytte julegavene helt fram til 15. januar, men likevel ser de som jobber der at det er mange som ønsker å bytte allerede første dag de har åpent etter jul.

– Det er selvfølgel­ig noen som drøyer lenge med å bytte julegavene sine, men stort sett virker det som folk vil bytte de nokså fort etter jul, og få det gjort. Det setter jo vi veldig pris på, for vi skal jo sende tilbake litt varer vi også, sier Himle.

Hun sier at julegaver bør byttes innen 15. januar, men at det kan hende det går an å bytte etter den datoen også.

– Vi prøver jo å vaere snille, men vi ser helst at folk bytter før 15. sier hun.

Byttet til ny bok

En av dem som var tidlig ute for å bytte var åtte år gamle Magnus Ausland Tveit, som var ute på bytterunde med familien sin.

Han hadde fått dobbelt opp med årets Guinness rekordbok, og måtte derfor bytte den.

– Jeg byttet den i en Amuletten-bok. Jeg har lånt slike bøker av søstera mi og også på skolen tidligere, og syns de bøkene er veldig bra. Jeg liker å lese, forteller han.

Magnus Ausland Tveit skulle også bytte en boks med lego han hadde fra før, og så skulle familien bytte noen sko og en bukse. Sko og bukser var det for øvrig mange som byttet på Intersport på Oddensente­ret.

– Det har vaert mye folk i dag, og folk bytter helst størrelser, men noen bytter også varer hvis de har de fra før. Det har gått mye i bytting av ulltøy og treningskl­aer, sier Kristine Beitohauge­n.

Det er ingen lovfestet rett å få bytte varer eller få en tilgodelap­p, men ifølge Forbrukerr­ådet lar de fleste butikker deg få bytte det du har kjøpt, så sant det er ubrukt og uskadd. De oppfordrer deg til å holde fristen som står på byttelappe­n du forhåpentl­igvis har fått med. Det er opp til butikken å sette betingelse­ne.

 ??  ?? NY BOK: Magnus Ausland Tveit fikk byttet den ene boken han hadde fått dobbelt opp av. Hos Mette Fjelldal og de andre på Norli kan man bytte julegaver helt fram til 15. januar, men de vil
NY BOK: Magnus Ausland Tveit fikk byttet den ene boken han hadde fått dobbelt opp av. Hos Mette Fjelldal og de andre på Norli kan man bytte julegaver helt fram til 15. januar, men de vil
 ??  ?? BYTTE: Grethe Ellingsen byttet noen klaer hos Kristine Beitohauge­n på Intersport.
BYTTE: Grethe Ellingsen byttet noen klaer hos Kristine Beitohauge­n på Intersport.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway